Filarmonica „George Enescu” va transmite, pe canalul de YouTube, cel de al cincilea concert fără public din cadrul Stagiunii de marţi seara 2020 - 2021.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pianista Eliza Puchianu va susţine un recital, începând cu ora 19:00.

Programul cuprinde compoziţii semnate de Frédéric Chopin, Amy Beach, Maria Szymanowska, Franz Liszt, Cécile Chaminade şi Ethel Smyth.

Eliza Puchianu este câştigatoarea unei burse integrale în cadrul festivalului de muzica de camera Harvard Cultural Collaborative. A cântat pe scene din Haga, Amsterdam, Varşovia, Bielsko, Paris, Veneţia, Viena, Vilnius, Bratislava, Padova, Ulm, Traunstein şi Las Palmas.

A debutat în Statele Unite ca pianistă solistă la Muzeul de artă din din Boston, în cadrul stagiunii Sound Bites 2016.

În 2014, a câştigat bursa Yamaha pentru pianişti. În acelaşi an, a terminat cursurile Royal Irish Academy of Music.

Prin colaborări cu Festivalul de operă de la Wexford (2013), Opera Briefs (2013 şi 2014), Festivalul din Edinburgh (2011), Concursul Naţional „George Enescu” (2014), Jeunesses Musicales (2015) şi Academia Sighişoara (2016, 2017 şi 2018), activitatea sa s-a extins şi în domeniul acompaniamentului. A fost selectată ca acompaniatoare a programului STEP de la Boston Symphony Hall, iar din 2019 este profesor asociat al Colegiului Naţional de Muzică „George Enescu”.

A fost profesor la Leesson Park School of Music din Irlanda (2014 - 2016), Steinert M.& Sons Piano Academy din SUA (2018 - 2019).

Pianista şi-a extins activitatea pedagogică şi în mediul online, în cadrul organizaţiei Musicians for the World (SUA).

În prezent, Eliza Puchianu se concentrează pe construirea unor repertorii pianistice originale, în care creaţia unor compozitoare din secolele XVIII - XIX - XX ocupă un loc privilegiat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.