RE//Dance, ediţia-pilot a Bienalei Regionale de Coregrafie, va avea loc între 1 şi 6 noiembrie la Centrul Naţional al Dansului din Bucureşti şi va include spectacole şi performance-uri din şase ţări din Europa Centrală şi de Est, printre care şi România.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Centrul Naţional al Dansului Bucureşti (CNDB) şi East European Performing Arts Platform/EEPAP (Polonia) organizează între 1 şi 6 noiembrie 2016 ediţia-pilot a Bienalei Regionale de Coregrafie - primul eveniment de profil dedicat dansului contemporan din Europa Centrală şi de Est, intitulată ”RE//Dance”.

Ediţia-pilot va include spectacole şi performance-uri din Bulgaria, Cehia, Croaţia, Polonia, Ungaria şi România şi va fi curatoriată de Iulia Popovici, critic şi curator, şi de Marta Keil şi Goran Injac, în calitate de co-curatori. Partenerul instituţional al primei Bienale Regionale de Coregrafie este Mladinsko Gledališče Ljubljana (Slovenia).

”Ediţia din 2016 a Bienalei Regionale de Coregrafie e una pilot, e mai ales o întâlnire a publicului cu artişti şi tipuri de coregrafie în acelaşi timp noi şi familiare, din Bulgaria, Cehia, Croaţia, Polonia, Ungaria (şi, evident, România), a scenei locale cu producători şi artişti est-europeni, a teoreticienilor cu practicienii”, spune Iulia Popovici.

Publicul va afla poveşti despre cum se naşte coregrafia contemporană, despre spaţiul performativ. ”Va fi o bienală în care să experimentăm coregrafierea unui «împreun㻓, adaugă curatoarea RE//Dance.

”Sala «Stere Popescu» va fi, sunt sigură, neîncăpătoare, dar numai aşa vom putea lua pulsul pentru pregătirea ediţiilor viitoare. Iar până la ediţia din 2019 sperăm să ajungă de talia Bienalei de la Lyon, cu atât mai mult cu cât sperăm că va avea loc în proaspăt inaugurata Sală Omnia. Ediţia-pilot din 2016 prezintă şase zile de spectacole inedite (one-time only!), dezbateri şi mese rotunde ce se adună sub ideea de legitimare a dansului contemporan în regiunea est-europeană. Cu toate acestea, selecţia nu este făcută tematic şi e important să spunem că a fost făcută pornind de la propunerile partenerilor”, declară Vava Ştefănescu, managerul CNDB.

Toate evenimentele din RE//Dance - Bienala Regională de Coregrafie vor avea loc la Sala ”Stere Popescu” de pe Bulevardul Mărăşeşti 80-82. Accesul la spectacole şi reprezentaţii costă 25 de lei (preţ întreg) sau 15 lei (preţ redus), iar la evenimentele conexe („How to Make a Biennial Festival with 100 Euros and 1.000.000 Euros”, masa rotundă EEPAP şi lecture-ul Agatei Siniarska) intrarea este liberă. Bilete se găsesc online pe www.kompostor.ro.

RE//Dance - Bienala Regională de Coregrafie este un eveniment organizat cu sprijinul Centrului Ceh şi al Institutului Polonez şi în parteneriat cu Hotel Duke. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.