Un meteorit intrat în atmosferă a fost surprins, marţi noapte, de camerele NASA, inainte ca el să cadă la periferia oraşului Detroit.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Evenimentul a avut loc în jurul orei locale 20.10. Meteoritul a putut fi văzut din New York, dar şi din anumite părţi ale Canadei, potrivit detroitnews.com.

Lumina şi zgomotul provocate de intrarea n atmosferă şi căderea meteoritului au fost sesizate de pe întreg teritoriul statului Michigan.

Oficialii NASA au confirmat că o cameră a detectat evenimentul, la ora locală 20.08, la Oberlin College din Ohio. În imagine apare o mică bilă albă traversând ecranul până ce un fulger este văzut în momentul impactului.

În jurul aceleiaşi ore, Serviciul de prospectare geologică al Statelor Unite (USGS) a raportat „M 2.0 Meteorite”, făcând referire la magnitudinea cutremurului local, la aproximativ 8 kilometri de New Haven.

Spectacolul nocturn a fost unul rar pentru Michigan, a spus Bill Cooke de la NASA. „cu siguranţă este vorba despre un meteorit”. 

„Pentru Michigan, ele sunt rare, dar în alte părţi ale planetei fenomene de acest fel au loc de câteva ori în fiecare lună”, a mai spus el.

Numeroşi internauţi au publicat pe reţelele de socializare imagini şi mesaje. În plus, au fost multe apeluri la 911.

Specialiştii se aşteaptă acum ca „vânătorii” resturilor corpului ceresc să apară în zonă.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.