Ministra Culturii Raluca Turcan a anunţat că, miercuri, au început lucrările de restaurare la Casa de târgoveţ situată pe Calea Şerban Vodă din Bucureşti. Ea a adăugat că, anul viitor, aici va deveni funcţional Centrul de informare şi promovare a patrimoniului cultural, o investiţie de 438.000 de euro pentru restaurarea şi punerea în valoare a Casei de târgoveţ este finanţată de Institutul Naţional al Patrimoniului, prin Programul Naţional de Restaurare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Astăzi au început lucrările de restaurare şi punere în valoare a uneia dintre celei mai vechi şi mai reprezentative clădiri din Capitală, Casa de târgoveţ situată pe Calea Şerban Vodă. Este un monument istoric care a trecut prin foarte multe transformări de-a lungul timpului, fiind folosit vreme de 20 de ani drept atelier şi magazie şi alţi 20 neavând nicio destinaţie. Anul viitor, aici va deveni funcţional Centrul de informare şi promovare a patrimoniului cultural.
Investiţia în valoare de 438.000 de euro pentru restaurarea şi punerea în valoare a Casei de târgoveţ este finanţată de Institutul Naţional al Patrimoniului prin Programul Naţional de Restaurare”, a scris Raluca Turcan, miercuri pe Facebook.
 
Ministra Culturii a mai spus că alături de colegii de la Institutul Naţional al Patrimoniului, finanţator şi beneficiar al proiectului de investiţii, a dorit să se asigure că procedurile de restaurare şi punere în valoare a monumentului istoric Casa de târgoveţ se vor derula conform calendarului stabilit.
 
„Astfel, după finalizarea etapei de execuţie a lucrărilor, Capitala va beneficia de un centru de informare şi promovare a patrimoniului cultural ce va permite, totodată, organizarea unor expoziţii tematice, a unor evenimente culturale, concerte şi conferinţe”, a mai precizat Turcan.
 
Ea a adăugat că „investiţia în patrimoniul construit este una dintre priorităţile Ministerului Culturii, în portofoliul de investiţii pentru Capitală fiind incluse, de asemenea, proiecte finanţate prin Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei (BDCE), precum Muzeul Naţional de Istorie a României, Muzeul Naţional «George Enescu», Centrul Naţional al Dansului Bucureşti – Sala „Omnia”, Vila «Ion I.C. Brătianu»”.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.