Raico Cornea, producător şi membru al Consiliului de Administraţie al SRTv, a murit la vârsta de 51 de ani, a anunţat Televiziunea Română.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Raico Cornea, care a lucrat aproximativ trei decenii în Televiziunea Română, a semnat numeroase producţii.

Co-autor al filmului "Peisaj după embargou", laureat al premiului APTR (1997), autor al filmelor documentare ”Sârbii din România”, ”Ucrainenii din Banat”, ”Dobrogea multiculturală”, ”Timişoara, o Europă în miniatură”, ”Timişul, splendoarea diversităţii etnice”, ”Banatul multicultural” şi ”Evreii din Arad – 300 de ani”, Raico Cornea a fost, de-a lungul timpului, corespondent de război, videojurnalist, realizator, producător, redactor şef al Redacţiei Ştiri TVR Timişoara şi directorul canalului TVR 1.

Din anul 2007, a făcut parte din Consiliul de Administraţie al SRTv, ca reprezentant al grupului minorităţilor naţionale din România.

Fondator al Uniunii Jurnaliştilor din Mass-media Minorităţilor Etnice (UJMME), preşedinte UJMME din mai 2017, el a semnat şi cinci volume de reportaj, analiză şi beletristică, fiind doctor în filologie-comunicare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.