După ce a fost destituit de la Naşul TV şi din toate funcţiile deţinute la societatea deţinătoare a licenţei audiovizuale, realizatorul de televiziune Radu Moraru a publicat pe site-ul şi pe pagina de Facebook a postului TV mai multe articole în care lansează acuzaţii la adresa lui Paul Alexandru Moraru, preşedinte al Consiliului de Administraţie, spunând că acesta s-a aflat în fruntea unui grup infracţional care a ocupat televiziunea, având complici în instituţiile statului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Aşa cum a păcălit milioane de români că este farmacist şi am aflat de curînd că nu este, tot aşa, acest individ încearcă să păcălească o lume întreagă că el este Preşedinte al Consiliului de Administraţie al Naşul TV.  De aproape 1 an de zile, ajutat de complici care vor că Televiziunea Liberă să dispară, acest escroc umblă numai cu şmecherii. În acest moment, enervat la culme că i-am plătit Creanţa de 79.000 de lei («creanţa pe care o avea de la Radiocom şi cu care dorea să pună mîna pe Televiziune», a precizat Radu Moraru în alt articol, n.r.), prin executor judecătoresc, acest individ a determinat firmă de pază COSEPA Security  INTL să oprească emisiunile tuturor colegilor mei şi să scrie minciuni pe post cum că Radu Moraru a fost destituit! Păi cum aşa? Eu sînt Proprietarul majoritar, sînt Administrator şi Garant pentru libertatea tuturor colegilor mei”, a scris Radu Moraru, precizând că Paul Alexandru Moraru îi ”hărţuieşte” cu 20 de procese.

Radu Moraru susţine că a chemat Poliţia, joi, pentru a reuşi să intre în sediul televiziunii, după ce Paul Alexandru Moraru angajase o firmă de pază.

”Eu proprietar majoritar, alături de sute de proprietari minoritari, am fost împiedicaţi de către un singur acţionar minoritar să intrăm în Televiziunea Liberă! Culmea, Paul Alexandru Moraru fugise dar a angajat o firmă de pază! Iar eu, Proprietarul majoritar, cu toată Poliţia Română, nu am avut voie! Deşi Constituţia îmi garantează Proprietatea! Eu sînt proprietar majoritar la Naşul TV, pe spaţiul pe care l-am închiriat, pe studiouri, pe Brand, pe licenţă de emisie obţinută de la CNA!”, a mai precizat el.

Realizatorul TV a mai scris că a avertizat SRI în urmă cu 18 săptămâni de existenţa unei încercări de ”preluare agresivă” a televiziunii Naşul TV, ”după modelul patentat de cuplul Coldea-Ghiţă la preluarea Realitatea TV şi apoi la înfiinţarea frauduloasă a televiziunii Romania TV”.

Radu Moraru mai susţine că Paul Alexandru Moraru a ocupat Naşul TV printr-o hotărâre a instanţei frauduloasă şi alertează SRI şi CSM.

Potrivit unui comunicat care a rulat joi la postul TV, Radu Moraru a fost destituit din toate funcţiile deţinute la Naşul TV şi la firma Naşul, Prietenii de Pretutindeni şi Asociaţii SA deţinătoare a licenţei TV.

"Radu Moraru nu mai reprezintă în niciun fel televiziunea Naşul TV", se mai arată în mesaj.

Conform Pagina de media, persoana care reprezintă legal televiziunea Naşul TV este Paul Alexandru Moraru, care nu are nicio legătură de rudenie cu Radu Moraru şi care este preşedinte al Consiliului de Administraţie.

Potrivit unor surse citate de Pagina de Media, decizia Adunării Generale a Acţionarilor de a-l destitui pe Radu Moraru este din luna iunie. Conflictul dintre Radu Moraru şi Paul Moraru a pornit de la sumele de bani, totalizând 200.000 de euro, pe care Paul Moraru le-ar fi pus la dispoziţia lui Radu Moraru pentru staţia TV.

Paul Moraru l-a acuzat pe Radu Moraru că a folosit discreţionar şi în interes personal banii.

Radu Moraru a contestat în instanţă hotărârea AGA prin care a fost destituit, dar a pierdut procesul, rezultatul fiind comunicatul făcut public joi.

Naşul TV, în frunte cu Paul Moraru, a lansat un comunicat către telespectatorii televiziunii, în care a anunţat că motivele care au dus la această situaţie.  

”A girat un credit personal de 2 milioane de euro cu bunurile firmei, fapt cea a condus la intrarea în insolvenţă a societăţii acţionar majoritar. A indus în eroare oameni de bună credinţă, cerându-le să facă donaţii în bani pentru a sprijini televiziunea, bani pe care i-a strâns în contul privat al mamei sale, persoană fizică fără interese în societate. A înstrăinat aparatura personală a actualului preşedinte al Consiliului de Administraţie, Paul Alexandru Moraru, îngreunând buna funcţionare a televiziunii. Proasta gestiune a societăţilor din grupul Naşul TV de către Radu Moraru, a condus la cumularea a numeroase datorii la bugetul de stat şi terţi. Mare parte din aceste datorii au fost acoperite din banii personali ai actualului preşedinte al Consiliului de Administraţie, Paul Alexandru Moraru. Reiterăm faptul că noua conducere a Consiliului de Administraţia se dezice de practicile frauduloase de strângere de fonduri folosite de fosta conducere”, arată comuncatul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.