Spectacolul de teatru documentar "Radio Live" va fi prezentat joi, de la 20.30, la Teatrul Naţional “I.L. Caragiale” Bucureşti, Sala Media, în cadrul eXplore festival.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Timp de şase ani, Aurélie Charon, Caroline Gillet şi Amélie Bonnin, artistele care au conceput acest spectacol, au călătorit în Alger, Teheran, Moscova, Beirut, Tel Aviv, Gaza, Sarajevo, Istanbul, pentru a întâlni tineri inspiraţi şi a le face portrete pentru Radio France, iar în "Radio Live", tinerii din aceste locuri, implicaţi în societatea civilă, îşi spun poveştile în direct, în faţa publicului.

Pe un ecran mare sunt proiectate desene vii, clipuri video şi arhive.

Aurélie Charon este producătorul unei emisiuni radio, numită “Une vie d’artiste/ O viaţă de artist”, difuzată în fiecare luni noapte de la ora 23.00 pe France National Public Radio France Culture. O oră de radio în care artiştii sunt invitaţi pentru spectacole şi experienţe.

În ultimii şase ani, ea a produs serii documentar despre tineri din Marea Mediterană. Proiectul a început cu Caroline Gillet şi, după trei ani, a urmărit-o cu întrebări despre vise în spaţii lipsite de democraţie. Seria a fost numită “Democraţia subterană” (2014, la Téhéran, Gaza, Moscova si Alger, Franţa Inter). Ea pregăteşte în prezent un film despre Gaza. A început un proiect pe termen lung despre tinerii francezi cu "Une série française" (2015 France Inter), "Jeunesse 2016" şi "La Bande des Français" pentru Franţa 3 (2017). Începând cu 2012, cu "Radio Live", ea a adus această generaţie pe scenă cu Amélie Bonnin şi Caroline Gillet.

Caroline Gillet este producător de documentare, care lucrează pe diferite şi adesea inovatoare formate, incluzând radio, TV şi transmedia şi spectacole live. Din 2011 până în 2013, a realizat un proiect de radio despre tineretul din Marea Mediterană cu Aurélie Charon. Au ajuns, printre alte oraşe, în Alger. “Alger, nouvelle génération” a devenit mai târziu un film şi un documentar web. Caroline a produs apoi povestiri despre tineretul european pentru încă doi ani în formă radio şi video. Proiectul a fost publicat de editura Actes Sud: "I like Europe, paroles d’une génération de Porto à Riga". În 2014 şi 2015, ea a produs o emisiune live, “Tea Time Club”, în care a invitat tineri din întreaga lume să dialogheze împreună prin Skype. Radioshow-ul a fost adaptat pe ecran în 2016. În ultimii trei ani, a creat portrete scurte de radio pentru France Inter: “À ton âge” şi “Babelophone” şi a lucrat cu tinerii pe scenă pentru “RADIO LIVE” co-produs cu Amélie Bonnin şi Aurélie Charon.

Amélie Bonnin este ilustrator, producator de film şi director artistic. La intersecţia mai multor medii, ea pune cuvinte în imagini, proiecţii şi povestiri. De-a lungul a patru ani, ea a ilustrat în direct oaspeţii radioului Aurélie Charon “L’atelier intérieur” pe postul francez de radio France Culture. Ea a imaginat identitatea vizuală a mai multor proiecte radio (Entretiens avec des hackers pentru Mouv, Welcome nouveau monde şi Undeground Democracy for Franţa Inter…). În 2012, a realizat un documentar intitulat “La mélodie du boucher” despre Cristian, un măcelar aproape de pensionare într-un sat rural mic. Filmul a fost difuzat la ARTE TV. După ce a lucrat mai mulţi ani ca regizor artistic la agenţia 4août, s-a întors ca freelance şi, după un curs de scenariu la şcoala de film “FEMIS”, a început să lucreze la primul său film de lung metraj.

Spectacolul documentar "Radio Live" este prezentat în cadrul Life Long Burning, în cooperare cu ICI/CCN Montpellier, Institutul Francez Bucureşti şi FranseDanse Orient Express.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.