„Fading Borders”, proiectul declarat câştigător al concursului naţional pentru a reprezenta România la cea de-a 17-a ediţie a Biennale di Venezia, va fi prezentat la expoziţia înternaţională de arhitectură în perioada 22 mai - 21 noiembrie 2021.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cea de-a 17-a ediţie ar fi trebuit să aibă loc anul trecut, însă, din cauza pandemiei, a fost amânată pentru acest an.

Creat de Irina Melita, Ştefan Simion, Ştefania Hîrleaţă, Cristian Andrei Bădescu şi Radu Tîrcă, „Fading Borders“ abordează tema migraţiei a peste 3,4 milioane de români (cca 17% din populaţia totală a ţării) după aderarea României la Uniunea Europeană, în anul 2007, exod fără precedent în Europa, pe timp de pace.

Proiectul documentează această realitate dramatică în două ipostaze fundamentale: „Plecat” - fenomenul complex de convieţuire a emigranţilor români în cadrul diferitelor comunităţi locale din Europa, şi „Shrinking Cities” - locurile abandonate ale mediului construit de acasă.

Expoziţia Internaţională de Arhitectură - La Biennale di Venezia, cu tema „How Will We Live Together?”, curatoriată de Hashim Sarkis, va avea loc în perioada 22 mai - 21 noiembrie 2021.

La fel ca în anii anteriori, va fi amenajat pavilionul naţional al României în Giardini della Biennale şi va avea loc o prezentare la Noua Galerie a Institutului Român pentru Cultură şi Cercetare Umanistică de la Veneţia, cu sprijinul Ministerului Culturii şi al Institutului Cultural Român.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.