Slujba de Înviere de la Catedrala Patriarhala, emisiuni şi ediţii speciale ale unor programe consacrate, concerte şi spectacole inedite, documentare şi filme pentru toate vârstele sunt programate de Televiziunea Română în perioada 22-25 aprilie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

TVR 1

Slujba de Înviere a Domnului şi ediţii de sărbătoare Universul credinţei  vor fi transmise, sâmbătă, în direct de la Catedrala Patriarhală din Bucureşti. Ediţie aniversară, de 20 de ani, „La masa de Paşti”. Iuliana Tudor ne invită alături de zeci de artişti care petrec împreună o după-amiază relaxantă, cu muzică şi poveşti frumoase. Partea I - după slujba de Înviere, iar pe 25 aprilie, de la ora 14.40 (părţile a II-a şi a III-a)

Sezonul 8 „Vedeta populară” debutează în Ziua de Paşti, duminică, de la ora 21.00. Concerte şi spectacole inedite: „Tainica lumină”, un program special de cântece pascale vechi, interpretate de coruri celebre de teologi şi solişti de folclor (vineri, 22 aprilie, ora 21.00) şi Lupii lui Calancea şi Surorile Osoianu - (duminică, 24 aprilie, ora 14.30), dar şi concertul Orchestei Filarmonice din Viena la Sagrada Familia (luni, 25 aprilie, ora 10.35)

Programe ce oferă o perspectivă aparte asupra spiritualităţii creştine încep vineri, la ora 12.30 cu documentarul „Arsenie Boca - de la biografie la sinaxar" şi continuă, la ora 17.30, cu „Zorii Învierii", documentarul realizat de Victor Dochia şi Părintele Necula în Ţara Sfântă, despre urcuşul duhovnicesc al Săptămânii Patimilor, pornind de la intrarea Domnului în Ierusalim şi până la răstignirea şi învierea Sa.

De la ora 18.10, telespectatorii pot urmări, în transmisiune directă de la Catedrala Patriarhală din Bucureşti, Denia Prohodului Domnului.

În seara de Înviere, sâmbătă, începând cu ora 23.10, într-o ediţie specială „Universul credinţei", vedem la TVR 1, în direct de la Catedrala Patriarhală, Slujba Învierii, oficiată de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române. 

Sâmbătă, de la ora 12.00, Orchestra de Cameră a Filarmonicii din Slovenia va oferi „Armonii veneţiene". Concertul include lucrări semnate de Antonio Vivaldi: Uvertura operei "L'Olimpiade", Concertul pentru flaut şi orchestră "La Notte", Concertul pentru coarde în sol major.

De 20 de ani, „La masa de Paşti" ne aduce bucurie şi cântec românesc la TVR 1. Zeci de artişti petrec împreună o după-amiază relaxantă, cu muzică şi poveşti frumoase. Iuliana Tudor ne aşteaptă la ediţia aniversară „La masa de Paşti", după slujba de Înviere (partea I) şi pe 25 aprilie, de la ora 14.40 (părţile a II-a şi a III-a), la TVR 1. 

Duminică, Naţionala de Handbal a României joacă în compania reprezentativei Austriei, în preliminariile Campionatului European de Handbal. Meciul desfăşurat la Râmnicu Vâlcea şi care decide calificarea României la CE 2022 este în direct la TVR 1, de la 18.00.

TVR 1 difuzează, în a doua zi de Paşti, Concertul extraordinar al Orchestrei Filarmonice din Viena, susţinut la Sagrada Família, în Barcelona. Condusă de Christian Thielemann, orchestra interpretează Simfonia nr. 4 în Mi bemol major a lui Anton Bruckner şi o lucrare în primă audiţie mondială, „Elysium", scrisă de câştigătorul premiului Ernst von Siemens, canadianul Samy Moussa. Acesta este primul concert al Filarmonicii din Viena în bazilică. 

Un nou sezon „Exclusiv în România" începe la TVR 1 de Paşti. Luni, la ora 13.10, în prima ediţie, Cristian Tabără şi echipa sa ne invită prin Oltenia de sub Munte. Descoperim cea mai veche biserică de lemn de la sud de Carpaţi, ne bucurăm de măiestria Fluieraşilor din Vaideeni şi vedem ce preparate tradiţionale de Paşti aduse din Transilvania se gătesc în Oltenia.

Filmul „Dunărea sălbatică" (Wild Danube), de Charles Ottley, surprinde Delta Dunării, un Amazon al Europei cu o suprafaţă de peste 4.000 kilometri pătraţi, în cele patru anotimpuri şi prezintă rezervaţia atât cu biodiversitatea ei, cât şi cu problemele cu care se confruntă comunităţile. Este programat pe 25 aprilie, de la 16.40.

Filme pentru toate preferinţele, în zilele de sărbătoare la TVR 1

Povestea ultimelor 12 ore din viaţa pământească a lui Iisus Hristos, în filmul „Patimile lui Hristos" (The Passion of The Christ - SUA, 2004), regia Mel Gibson, cu Jim Caviezel, Monica Bellucci şi Maia Morgenstern, o vom putea urmări vineri, 22 aprilie, de la 22.10. Producţia a avut trei nominalizări la premiile Oscar: pentru imagine, coloană sonoră şi machiaj. Pe 23 aprilie, de la 15.30, ne vom emoţiona urmărind filmul „Corul" (Les Choristes - Franţa, Elveţia, Germania, din 2004), regia Christophe Barratier. Sâmbătă, de la 21.10, actriţa britanică Helen Mirren este Regina Elizabeth II, în filmul „Regina" (The Queen, 2006), rol care i-a adus primul premiu Oscar din carieră şi Globul de Aur pentru cea mai bună actriţă.

Luni, de la 21.10, TVR 1 programează „Între două lumi", o dramă fantasy, cu Kirsten Dunst, povestea de iubire a doi tineri care provin din două lumi complet diferite.

Şi, pentru că e vacanţă, copiilor le este pregătiă o surpriză: un serial care îi invită în lumea basmelor şi a fanteziei, dar care prezintă viaţa reală a unor copii şi a familiilor lor. Realizat de Andrzej Maleszka la Televiziunea Publică Poloneză, „Copacul magic” spune povestea unor obiecte din lemn tăiat din stejarul odată magic. Cele şapte episoade îi transpun pe micii telespectatori într-o lume extraordinară, în care puterea misterioasă a unui copac este încă vie şi poate da naştere unor aventuri uimitoare pentru cei de vârsta copilăriei. Serialul „Copacul magic" a câştigat în 2007 prestigiosul International Emmy Award la categoria „cel mai bun program pentru copii şi tineri" şi nu mai puţin de alte 16 premii internaţionale. Copiii se delectează cu primele două episoade ale serialului la TVR 1, luni, ora 12.00.

TVR 2

Documentarul „Părintele Arsenie Boca, omul lui Dumnezeu”, în regia lui Nicolae Mărgineanu, narator: Maria Ploae, este vineri, de la ora 21.10. În Vinerea Mare, fanii „Câştigă România!” au parte de o surpriză. 

Sâmbătă, de la ora 20.10, este programat filmul „Cele zece porunci” (SUA, 2006, partea I). Regia este semnată de Robert Dornhelm. În distribuţie: Dougray Scott, Omar Sharif şi Naveen Andrews.

Duminică, de la ora 20.10, telespectatorii TVR 2  se pot delecta cu aventurile pistolarilor Cat Stevens şi Hutch Bessy, în westernul „Aur şi circ” (Italia, 1969), regia: Giuseppe Colizzi, cu: Terence Hill, Bud Spencer, Victor Buono. Cat Stevens şi Hutch Bessy îşi unesc din nou forţele împotriva răufăcătorilor, cu ajutorul unei trupe de circari ambulanţi. 

TVR 3

Telespectatorii TVR 3 aniversează „Paştele în Bucovina”, alături de interpretul Marius Zgâianu, cu tradiţii şi obiceiuri de Paşte (duminică, 24 aprilie, ora 16.45), dar şi cu masa de Paşte (luni, 25 aprilie, de la 12.55).

Seara, trupa Direcţia 5, alături de pianistul Marius Vernescu şi Toni Şeicărescu oferă cele mai frumoase cântece de dragoste lansate de-a lungul carierei, precum şi single-uri de pe ultimul album. Concertul Direcţia 5 - „Love Songs”, susţinut la Teatrul Naţional din Craiova, se vede la TVR 3 duminică, de la ora 20.00.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.