Producţii noi, emisiuni culturale, transmisiuni sportive, filme clasice şi seriale de succes se regăsesc în grila de toamnă a principalelor posturi ale televiziunii publice.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Matinalul TVR 1, „Cu capu-n zori”, prezentat de Anca Mazilu şi Mihai Răzuş, continuă, de luni până vineri, în serile de luni, va fi difuzată emisiunea „Referendum”, cu Mihai Rădulescu, în rol de arbitru în confruntarea între două echipe, pe teme de actualitate şi larg interes pentru public. Învingătorii vor fi aleşi de telespectatori, care îşi pot exprima votul online, pe durata celor două „reprize” ale emisiunii.

Dorin Chioţea va prezenta o emisiune medicală, de luni până miercuri, de la 13:00. Poveşti de viaţă ale unor oameni excepţionali vor fi prezentate în fiecare miercuri seara, în reportaje semnate de Alina Grigore.

Postul va difuza şi „Frontul de acasă”, cu mărturii în exclusivitate ale militarilor întorşi din misiuni, „#secreteleplantelor”, cu Dana Deac, sâmbăta dimineaţa, dar şi interviuri şi folclor autentic românesc în noile sezoane ale programelor pilon ale TVR 1.

Iuliana Tudor a început deja preselecţiile pentru „Vedeta populară”, Cătălin Ştefănescu a pregătit dialoguri cu personalităţi de anvergură mondială la „Garantat 100%”, iar „Profesioniştii” Eugeniei Vodă împărtăşesc experienţe şi poveşti de viaţă. Va reveni şi emisiunea „Nocturne”, în serile de joi, cu Marina Constantinescu şi oameni de cultură ai momentului. 

Noi sezoane ale emisiunilor de publicistică „Adevăruri despre trecut” şi „Dosar România” se regăsesc, de asemenea, în grila de programe din această toamnă, precum şi călătoriile lui Cristian Tabără şi ale echipei „Exclusiv în România”. Marian Voicu continuă „Breaking Fake News” – în serile de miercuri, Marian Olaianos şi Marius Mitran prezintă momente de aur din fotbalul românesc la „Replay”, iar Monica Ghiurco, noutăţile financiare, în „Banii tăi”.

Noi sezoane din emisiunile de politică externă şi analiză „Europa mea” şi „Lumea azi” vor putea fi urmărite toamna aceasta, la fel şi „#creativ” şi „Fan urban”, „1, 2, 3 şi afli tot ce vrei” şi „Vreau să fiu sănătos”.

„Telejurnalul” va fi prezentat de la orele 07:00, 14:00 şi 20:00, iar cele mai importante subiecte de actualitate vor fi discutate la „Tema zilei” şi la „România 9”.

„Obsesia Evei/ Killing Eve”, serial BBC de succes, cu Sandra Oh şi Jodie Comer în rolurile principale, va fi difuzat de marţi până joi, în timp ce seara de marţi va sta sub semnul „Telecinemateca”. Filmul de acţiune va fi difuzat vinerea seara, iar cele mai bune filme româneşti, sâmbăta. Nu vor lipsi din grila de toamnă de la TVR 1 nici competiţiile interne de handbal – masculin şi feminin, rugby, fotbal şi alte sporturi.​

La TVR 2, din 4 octombrie, debutează producţiile „Ora de ştiri”, „Fără prejudecăţi”, „Luminiţa de de la miezul nopţii” şi „Case şi idei”.

Vedetele TVR 2 au pregătit noi sezoane „Câştigă România”, „Drag de România mea”, „Reţeaua de idoli”, „Destine ca-n filme”, „Distracţiile lui Cazacu” şi „Femei de 10, bărbaţi de 10”.

Postul va difuza alte seriale cu actorul italian Gabriel Garko, iar la „Filmul săptămânii” şi „Filmul de artă” vor putea fi urmărite lungmetraje cu Helena Bonham Carter, Anthony Hopkins şi Christopher Reeve. „Duminica filmului românesc” propune portrete ale celor mai îndrăgiţi artişti români. La cererea telespectatorilor, revine serialul „Glasul inimii”.

Principalului buletin informativ al zilei devine „Ora de ştiri”, din 4 octombrie 2021. De luni până duminică, de la ora 18:00, programul de ştiri - tip magazin, axat pe eveniment şi social, cu analize, ştiri şi informaţii ancorate în actualitate va fi prezentat de Stela Popa şi Teodora Antonescu. „Ora de ştiri” îşi propune să devină o platformă de implicare cetăţenească şi va acorda spaţii ample proiectelor de voluntariat, de construcţie a viitoarelor generaţii. Primul buletin informativ al zilei, „Telejurnal”, îşi păstrează ora de difuzare, 12:00, şi va fi prezentat de Raluca Arvat şi Laura Fronoiu.

Luminiţa Velciu propune, începând cu 11 octombrie, de luni până joi, de la miezul nopţii, o emisiune transmisă în direct, „Luminiţa de la miezul nopţii”. Va fi o întâlnire interactivă cu telespectatorii, prima producţie în regim de podcast din Televiziunea Română. Fiecare ediţie va fi un dialog cu câte un invitat care vine să împărtăşească poveşti, experienţe personale puternice, lecţii de succes, iar în partea a doua se vor primi telefoane în direct.

De luni până vineri, de la ora 17:30, TVR 2 propune o emisiune nouă, „Case şi idei” (Franţa, 2014). Realizatorul Frederic Planchenault invită în fiecare episod pasionaţi de decoraţiuni interioare, care deschid uşile caselor lor şi oferă idei ce pot fi puse în practică.

În fiecare sâmbătă, de la ora 09:30, Raluca Avram, Mihai Arsenie şi Andrea Nagy spun „Fără prejudecăţi!” - o emisiune realizată cu şi pentru persoane cu nevoi speciale şi singura emisiune TV din Europa la care lucrează trei reporteri cu dizabilităţi.

Tot din 4 octombrie, pentru elevii care se pregătesc de examene, „Teleşcoala” a pregătit cursuri, de luni până vineri, pe tronsoanele orare 9:00 - 10:00 (clasa a VIII-a) şi 15:00 - 16:00 (clasa a XII-a). Noutatea celui de-al patrulea sezon este că în fiecare dimineaţă de vineri sunt incluse în orar două cursuri de dirigenţie. Temele abordate: cum ne pregătim pentru examene, conduită, managementul timpului şi cum facem faţă provocărilor din pandemie.

Virgil Ianţu prezintă al nouălea sezon „Câştigă România!”, de luni până joi, de la ora 20:00, iar cu interviuri marca „Reţeaua de idoli” revine Irina Păcurariu, în fiecare luni, de la ora 21:00 (reluare vineri, ora 22.00). Din 5 octombrie, în fiecare marţi, de la ora 21:00, Iuliana Marciuc a pregătit poveşti de viaţă inspiraţionale la „Destine ca-n filme”, iar vineri, 8 octombrie, de la ora 20:00, debutează „Gala umorului”, sezonul cu numărul 16.

Din 9 octombrie, emisiunea de divertisment „Distracţiile lui Cazacu” va fi difuzată de la ora 17:30, iar Cătălin Cazacu le propune telespectatorilor să-l însoţească în fiecare sâmbătă la o întâlnire cu o vedetă din showbiz-ul românesc.

Marina Almăşan revine cu un nou sezon „Femei de 10, bărbaţi de 10”, în fiecare sâmbătă, de la ora 15:00, şi propune o rubrică în premieră - „Copii de nota 10”. Paul Surugiu Fuego prezintă, începând din 10 octombrie, de la ora 15:00, galele „Drag de România mea!”. În premieră, în emisiunea ajunsă la cel de-al şaptelea sezon, invitaţii vor răspunde unei provocări, un quizz inedit despre cele mai frumoase lucruri din România.

Vor continua emisiunile „Fraţi de viţă” (sâmbăta, de la ora 17:00), „România în bucate” (luni-vineri, de la ora 07.30) şi „Pescar hoinar” (duminica, de la ora 10:00).

TVR 2 a pregătit şi o ofertă bogată de filme şi seriale pentru întreaga familie. Începând cu 4 octombrie, de luni până duminică, de la ora 19:10, poate fi urmărit serialul „Glasul inimii”, sâmbăta, de la ora 20:00, e programat „Filmul săptămânii” - miniseria clasică în trei părţi „Ocolul pământului în 80 de zile”, cu Pierce Brosnan şi Peter Ustinov, şi seria de filme clasice de aventuri cu Giuliano Gemma, „Africa Express” şi „Safari Express”, între altele.

Duminica, de la ora 22:00, producţii premiate la festivaluri importante sunt difuzate sub numele „Filmul de artă”.

„Duminica filmului românesc” (de la ora 13:10 şi 20:10) a pregătit portretele celor mai iubiţi actori şi regizori români, printre care Lucian Pintilie - „Duminică la ora 6” şi „De ce trag clopotele, Mitică?”. Între ecranizări se numără „Cucoana Chiriţa” şi „Chiriţa în Iaşi”, cu Draga Olteanu Matei, şi seria „Mărgelatu'”, cu Florin Piersic.

TVR 3 se concentrează pe marile evenimente culturale ale anului 2021 - Expoziţia Universală din Dubai, interviuri cu mari personalităţi prezente la Festivalul de Teatru de la Sibiu şi Festivalul Internaţional „George Enescu”.

„Art Pass”, „Opera Naţională Bucureşti 100 de ani”, „Românii şi lumea”, „Tihnă şi cuvânt”,  „Acasă, la ţară”, „Transparenţe” sunt câteva dintre noile emisiuni ale grilei.

Acestora li se adaugă documentare, spectacole şi emisiuni noi.

Pe 30 septembrie, TVR 3 va transmite, în direct, de la Al Wasl Plaza din Dubai, ceremonia de deschidere a Expoziţiei Mondiale, un eveniment marcat de prezenţa tenorului italian Andrea Bocelli, alături de pianistul chinez Lang Lang, artistele Ellie Goulding şi Andra Day. Participarea României la Expo Dubai cu pavilionul „New Nature” va fi reflectată în programe speciale, până pe 31 martie 2022.

Sâmbăta, de la ora 16.00, „Documentarul” TVR Iaşi alternează cu „Eveniment TVR 3” şi cu „Interviurile” Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu şi ale Festivalului Internaţional „George Enescu”. Concertul „Odă bucuriei – Simfonia a IX-a” de Beethoven, interpretat de Alexandru Tomescu şi pianistul spaniol Josu de Solaun, în Turneul Stradivarius 2021, deschide seria „Evenimentelor TVR 3” în prima sâmbătă din octombrie.

„Art Pass”, difuzată la sfârşit de săptămână, de la ora 15:30, pătrunde în mari galerii europene şi în muzee dedicate unor personalităţi.

„Opera Naţională Bucureşti 100 de ani” este producţia TVR 3 care onorează, duminica, de la ora 19:00, stagiunea centenară a primei scene lirice româneşti, completată de mari evenimente dedicate momentului aniversar.

„Românii şi lumea”, o altă noutate a grilei TVR 3, propune sâmbăta, de la 19:30, o serie de filme documentare şi eseuri de televiziune despre modul în care românii „au jucat” pe scena lumii, de la etnogeneză la contemporaneitate.

În fiecare duminică, înainte să înceapă spectacolul de teatru TV, va fi difuzat „Tihnă şi cuvânt”, un dialog care vizează răspunsuri la mari interogaţii ale momentului.

„Caravana TVR 3” va continua să ne aducă poveşti prezentate de studiourile teritoriale, sâmbăta, ora 17:00. În plus, fiecare Studio Teritorial a pregătit emisiuni în premieră pentru noua grilă TVR 3.

TVR Cluj recomandă „Transparenţe”, un talk-show cultural, sâmbăta, de la ora 21:00, şi readuce în program „Vine Clujul pe la noi”, duminica, de la ora 13:30.

TVR Craiova propune „Acasă, la ţară”, pentru a redescoperi tradiţiile şi valorile comunităţilor rurale, dar şi „Sport maxim”, emisiune realizată în tandem cu TVR Iaşi, în fiecare joi, ora 15:00. „Identitate Basarabia”, serialul care îi are ca protagonişti pe basarabenii ce au ajuns cap de afiş în lume, revine duminica, de la ora 17:00.

TVR Timişoara produce şi difuzează programe în nouă limbi ale principalelor minorităţi din spaţiul intercultural al Banatului, iar TVR Târgu Mureş vine, în weekend, cu „Arhiva vie” şi „Meseriaşii”.

„Tableta de sănătate”, realizată prin rotaţie de toate studiourile teritoriale, va reveni la TVR 3.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.