Cea de-a patra ediţie a Festivalului Naţional de Teatru Independent (FNTi) va avea loc în perioada 3 - 6 noiembrie, în mai multe spaţii din Bucureşti, unde vor putea fi văzute producţii a 14 teatre independente din ţară şi spectacole de debut ale tinerilor absolvenţi UNATC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Selecţia din acest an include 37 de producţii ale unor teatre independente din Bucureşti, Sibiu, Cluj, Oradea şi Timişoara, precum şi spectacole de debut semnate de absolvenţi ai UNATC. De asemenea, ediţia a patra va avea şi o secţiune de ”one man/woman show”, informează organizatorii.

”FNTi este o celebrare a teatrului independent românesc. S-a născut şi a crescut, fără îndoială, din dorinţa noastră, a tuturor teatrelor independente implicate direct în acest demers, de a mulţumi astfel fiecărui spectator pentru sprijinul pe care îl acordă scenei alternative”, a spus George Remeş, directorul Festivalului Naţional de Teatru Independent.

Spectacolele din cadrul festivalului vor putea fi urmărite la Godot Cafe - Teatru, Point, Teatrul Luni de la Green Hours, Unteatru, Teatrul de Artă Bucureşti, În Culise (Club La Scena), Teatrul Arte dell’ Anima, Centrul Cultural pentru U.N.E.S.C.O ”Nicolae Bălcescu”, Teatrul de pe Lipscani, Teatrul Coquette şi Librăria Cărtureşti Carusel.

”Dincolo de oferta variată de reprezentaţii artistice independente, eforturile organizatorice din acest an s-au concentrat şi pe crearea unui context favorabil colaborărilor între artiştii independenţi. De asemenea, această ediţie a festivalului va marca lansarea unei platforme de dialog între membrii Companiilor de Teatru Independent din ţară şi reprezentanţi ai organismelor ce administrează politicile culturale naţionale”, au transmis organizatorii.

Festivalul îşi propune să aducă în faţa publicului spectacole de calitate din zona independentă, subliniind necesitatea existenţei şi susţinerii acestui fenomen teatral în România.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.