Producţia britanică "McMafia" a câştigat premiul pentru cel mai bun serial dramatic la cea de-a 47-a ediţie a International Emmy Award, ce recompensează programele tv din afara Statelor Unite, potrivit Variety.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"McMafia", producţie a BBC, care este difuzată şi de AMC, a fost câştigătoarea serii, la Hilton New York. 

Luni seară, "Safe Harbour", producţie australiană, a fost recompensată cu trofeul pentru cea mai bună miniserie. 

Trofeul pentru cel mai bun serial de comedie i-a revenit proiectului brazilian produs de Netflix "Especial de Natal Porta dos Fundos (The Last Hangover)".

Cea mai bună interpretare masculină a fost a lui Haluk Bilginer, vedeta serialului turcesc "Şahsiyet/ Persona",iar Marina Gera a fost recompensată cu premiul pentru cel mai bun rol principal feminin, pentru interpretarea din producţia maghiară "Orok Tel/ Eternal Winter".

David Benioff şi D.B. Weiss, creatorii serialului de televiziune de succes "Urzeala tronurilor/ Game of Thrones", au primit trofee onorifice. La fel şi Christiane Amanpour, de la CNN.

Nominalizările de anul acesta la 11 categorii au fost din 21 de ţări. Cele 44 de nominalizaţi provin din Argentina, Australia, Belgia, Brazilia, Canada, Columbia, Finlanda, Franţa, Germania, Ungaria, India, Israel, Olanda, Portugalia, Qatar, Singapore, Africa de Sud, Coreea de Sud, Turcia, Regatul Unit şi Statele Unite pentru producţii în altă limbă decât engleza care au fost difuzate în SUA. 

International Academy of Television Art and Sciences, care decernează aceste premii, este formată din reprezentanţi ai marilor companii mass-media şi personalităţi din industria de divertisment din peste 50 de ţări.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.