Prinţul Philip, soţul reginei Elizabeth a II-a, care tocmai a fost operat pentru o problemă cardiacă, a fost din nou transferat la spitalul King Edward VII.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ducele de Edinburgh a revenit la spitalul King Edward VII, unde a fost spitalizat acum 15 zile. 

"După intervenţia realizată cu succes la spitalul St Bartholomew, miercuri, Alteţa Sa Regală a fost transferată la spitalul King Edward VII în această dimineaţă", a precizat, într-un comunicat, Palatul Buckingham. Prinţul, în vârstă de 99 de ani, va rămâne aici mai multe zile pentru a urma tratamentul. 

Spitalizat din 16 februarie, prinţul Philip a fost transferat luni al spitalul St Bartholomew's, în centrul Londrei, şi a fost supus unei "intervenţii" pentru o problemă cardiacă în spitalul cu cea mai mare unitate pentru boli cardiovasculare din Europa, precizează BBC. 

Prinţul Philip a fost internat patru zile în decembrie 2019 pentru a fi ţinut sub supraveghere şi pentru tratamentul unei afecţiuni anterioare. A fost externat în Ajunul Crăciunului şi dus la Sandringham pentru sărbătorile petrecute împreună cu regina.

El a suferit de mai multe boli de-a lungul anilor, fiind tratat şi de blocarea unei artere coronariene la spitalul Papworth din Cambridgeshire în decembrie 2011. Prinţul a mai fost în spital şi pentru o infecţie la vezică în iunie 2012, când a fost nevoit să lipsească de la Jubileul de diamant al reginei.

În anii următori, a fost tratat pentru probleme abdominale şi de auz. Toate aceste probleme medicale au dus şi la retragerea sa din viaţa publică în 2017.

Cel mai recent eveniment public la care a participat a avut loc în luna mai 2019. El a luat parte la nunta fiicei prinţilor de Kent, Lady Gabriella Windsor.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.