Prinţul Harry va încălca protocolul regal pentru a depune mărturie la un tribunal din Londra, în dosarul care în care se judecă cu grupul de presă Mirror Group Newspapers (MGN).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Prinţul Harry acuză trustul MGN că foloseşte tehnici ilegale pentru a obţine informaţii şi că a scris aproximativ 150 de articole despre el între 1996 şi 2011, scrie BFM TV. 

Harry a depus o plângere împotriva MGN în 2019. El apare alături de starul pop Elton John, cântăreaţa Cheryl şi actriţa Elizabeth Hurley printre celebrităţile britanice care au cerut despăgubiri de la trustul de presă pentru această piraterie.

Această audiere va avea loc în mai, în aceeaşi lună cu încoronarea regelui Charles III. Ducele de Sussex este primul membru al familiei regale care a depus mărturie într-un proces civil.

Membrii familiei regale au refuzat întotdeauna să se prezinte în instanţă. În 2002, prinţul Charles s-a opus participării la procesul fostului său majordom Paul Burrell, care a fost acuzat de furt. Mai recent, prinţul Andrew a soluţionat în afara instanţei o plângere împotriva lui pentru viol.

Prinţesa Anne, sora lui Charles, este singurul membru al familiei regale care a fost condamnat în instanţă: prima dată în 2001 pentru viteză şi a doua în 2002, când unul dintre câinii ei a atacat un copil.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.