Prinţul Harry a iniţiat o acţiune în justiţie împotriva unuia dintre cele mai mari grupuri de presă britanice, informează AFP care citează un purtător de cuvânt al cuplului princiar instalat în California.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Alte precizări nu au fost făcute de acest purtător de cuvânt, dar publicaţiile britanice indică faptul că plângerea vizează grupul Associated Newspapers, care editează în special popularul tabloid Daily Mail.

Prinţul Harry acuză ziarul Mail on Sunday (ediţia duminicală a Daily Mail) că l-a defăimat într-un articol, afirmând că a încercat să păstreze secretă cererea sa de a obţine protecţia Poliţiei în timpul sejurului din Marea Britanie. 

Harrry şi soţia sa, meghan Markle, trăiesc în nordul oraşului Los Angeles. Ei au decis să se retragă din familai regală în 2019, ceea ce în mod automat i-a privat de dreptul la o protecţie din partea Poliţiei în detrimentul contribuabilului britanic. 

Harry s-a oferit să acopere aceste costuri în timp ce se afla în Marea Britanie şi contestă în prezent în justiţie refuzul din partea Ministerului de Interne. Acesta din urmă a replicat că un dispozitiv de securitate al poliţiei „nu este disponibil pe bază de finanţare privată”. 

Cuplul princiar a depus recent plângere contra mai multor publicaţii pentru amestec în viaţa privată. 

În decembrie, Meghan Markle a obţinut câştig de cauză contra unui tabloid, condamnat pentru publicarea unei scrisori pe care i-a trimis-o tatălui ei. Ea a sărbătorit atunci o „victorie” contra unei prese senzaţionaliste „crude” şi mincinoase. 

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.