Prinţul Charles a vizitat, sâmbătă, oraşul natal al lui William Shakespeare, Stratford-upon-Avon, cu ocazia evenimentelor organizate în Marea Britanie pentru a comemora împlinirea a 400 de ani de la moartea celebrului dramaturg englez, informează bbc.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

William Shakespeare s-a născut şi şi-a petrecut tinereţea în acest oraş din comitatul Warwickshire şi s-a întors în Stratford-upon-Avon spre sfârşitul vieţii, după ce s-a retras din activitate.

În timpul vizitei sale în Stratford-upon-Avon, prinţul Charles a vizitat casa în care s-a născut celebrul dramaturg, grădinile acestuia şi o expoziţie dedicată lui Shakespeare.

Sâmbătă seară, prinţul Charles şi soţia lui, ducesa de Cornwall, au asistat la ”Shakespeare Live”, un spectacol de teatru despre viaţa şi cariera dramaturgului, transmis de posturile de televiziune britanice. 

În aceeaşi vizită, prinţul Charles a vizitat şi Holy Trinity Church, unde se află mormântul lui William Shakespeare.



Sâmbătă dimineaţă, preşedintele american Barack Obama a vizitat un teatru din Londra care pune în scenă doar spectacole inspirate din operele scrise de Shakespeare. 

Shakespeare's Globe din Londra este o replică a unui teatru circular, în aer liber - The Globe Theatre -, al cărui design a fost realizat de Shakespeare în 1599.

Barack Obama a asistat cu această ocazie la o scurtă reprezentaţie teatrală, o punere în scenă a unui fragment din ”Hamlet”, care a inclus şi celebrul monolog ”To be or not to be” (”A fi sau a nu fi”).

Reprezentaţia a fost realizată de actorii unei companii de teatru, care a început în 2014 un turneu mondial de doi ani, pe durata căruia vor susţine spectacole în faţa a peste 100.000 de persoane, în 197 de ţări.

Barack Obama s-a declarat impresionat de acea reprezentaţie despre care a spus că a fost ”minunată”.

Pe parcursul zilei de sâmbătă, Shakespeare's Globe a difuzat o serie de scurtmetraje cu imagini din spectacolele inspirate din toate cele 37 de piese de teatru scrise de William Shakespeare. Imaginile au fost proiectate de-a lungul panourilor de consolidare a malurilor fluviului Tamisa, între Tower Bridge şi Westminster. 

În aceste filme apar actori care rostesc diverse replici, referindu-se la regiunile în care sunt plasate intrigile pieselor shakespeariene - Cleopatra în Egipt, Iulius Caesar în Forumul din Roma şi Hamlet în Helsingør.

Printre vedetele care au participat la acest proiect artistic, intitulat ”The Complete Work”, s-au aflat actorii Gemma Arterton, Dominic West, Ruth Wilson, James Norton, Zawe Ashton şi Peter Capaldi.

Sâmbătă seară, actorul David Tennant a prezentat o emisiune specială transmisă în direct de BBC de la Royal Shakespeare Theatre din Stratford-upon-Avon. Printre actorii care au participat la această emisiune, intitulată ”Shakespeare Live”, s-au aflat câteva nume celebre din showbizul britanic, precum Judi Dench, Ian McKellen, Helen Mirren şi Benedict Cumberbatch.

În acelaşi program televizat au apărut şi alţi actori de renume, precum Joseph Fiennes, Rory Kinnear, Meera Syal, David Suchet, Simon Russell Beale, Roger Allam, Sanjeev Bhaskar, Harriet Walter, John Lithgow, Anne-Marie Duff şi întreaga distribuţie a serialului ”Horrible Histories”.

William Shakespeare (23 aprilie 1564 - 23 aprilie 1616) a fost un dramaturg şi poet englez, a cărui operă literară include 37 de piese de teatru, 154 de sonete, două lungi poeme narative şi mai multe poezii. A scris în principal tragedii, până în 1608, inclusiv celebrele piese de teatru ”Hamlet”, ”Othello”, ”Regele Lear” şi ”Macbeth”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.