Principesa Moştenitoare Margareta va dona copiilor din judeţul Constanţa peste 1.000 de cări, duminică şi luni, în cadrul programului naţional de lectură "Cărţile copilăriei", iniţiat de Curtea Veche Publishing, potrivit unui comunciat al secretariatului regal.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

De cărţile oferite de Principesa Margareta vor beneficia elevii comunei Albeşti şi cei ai Colegiului Naţional de Artă “Regina Maria” din Constanţa. Alături de Principesa Moştenitoare se va afla Principele Radu.

Evenimentele au loc duminică, la Căminul Cultural din comuna Albeşti, şi luni, la Colegiul Naţional de Artă “Regina Maria” din Constanţa, începând cu ora 11.30.

De asemenea, copiii vor primi volumul “Margareta a României. O principesă în serviciul Ţării regăsite”, scris de Adrian Cioroianu şi ilustrat de Yanna Zosmer, titlu nou lansat în colecţia “Regii şi reginele noastre” de Curtea Veche Publishing.

Citind "Margareta a României. O Principesă în serviciul ţării regăsite”, copiii şi tinerii vor descoperi că nu toate familiile regale sunt la fel şi că destinul Principesei Margareta nu seamănă cu viaţa de basm a altor prinţi şi prinţese, deşi părinţii săi erau capete încoronate. În anul naşterii sale, Regele Mihai şi Regina Ana trăiau în exil, fiind nevoiţi să rămână departe de ţara lor.

Cititorii vor descoperi o mică principesă căreia îi plăcea să hoinărească cu bicicleta sa roşie, să se joace cu surorile sale mai mici, Elena, Irina, Sofia şi Maria şi care credea că toate reginele dau de mâncare găinilor şi merg la piaţă să vândă produse din grădină. Principesa a crescut păstrându-şi firea pozitivă, principiile de viaţă şi încrederea neştirbită în valorile morale. Povestea destinului său este o adevărată lecţie de viaţă: şi-a iubit părinţii şi bunicii, a învăţat mai multe limbi şi a călătorit în întreaga lume, înainte de a-şi regăsi propria ţară, România, tărâmul fermecat despre care i se povestise întreaga viaţă.

Colecţia "Regii şi Reginele noastre”, proiect iniţiat de Curtea Veche Publishing, prezintă pe înţelesul copiilor şi tinerilor destinele regilor şi reginelor României într-o colecţie frumos ilustrată. În cadrul colecţiei au mai apărut volumele „Carol I. Primul şi cel mai mare Rege al românilor“, de Adrian Cioroianu şi Andrei Radu, cu ilustraţii de Alexandra Măzgăreanu, „Maria a României. Regina care a iubit viaţa şi patria“, de Adrian Cioroianu şi Mihaela Simina, cu ilustraţii de Mihai Alexandru Mihail şi „Mihai I al României. Un rege cu onoare, loialitate şi credinţă“, de Adrian Cioroianu şi Mihaela Simina, cu ilustraţii de Răzvan Dumitru.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.