Principesa Margareta a apreciat volumul semnat de istoricul Adrian Cioroianu care i-a fost dedicat în colecţia "Regii şi Reginele noastre" de la editura Curtea Veche, - "Margareta a României. O Principesă în serviciul ţării regăsite" -, drept o carte "minunată, bine scrisă, abordabilă, utilă, care pune povestea într-un context istoric".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Margareta a României. O Principesă în serviciul ţării regăsite" a fost scrisă de profesorul şi istoricul Adrian Cioroianu, cu ilustraţii ale tinerei de 18 ani Yanna Zosmer. 

"Minunată. Este extraordinar de bine scrisă şi ilustraţii, nu am cuvinte. Nu ştiu cum a făcut fata care a desenat, dar este exact: cum aveam cărţile aşezate, cum eram la Versoix, nu ştiu cum a făcut!? Pe ilustratoare am cunoscut-o în această seară (joi, n.r) şi nu ştiu cum a putut să imagineze întocmai realitatea. Este extraordinară. Şi domnul Cioroianu a scris foarte frumos. Când am auzit că el va scrie am crezut că va fi prea greu pentru copii, dar nu e. E foarte abordabilă", a spus Principesa Margareta la evenimentul de lansare a cărţii, care a avut loc, joi seară, la Librăria Cărtureşti Verona. 

Principesa Margareta a acordat autografe cu dedicaţie şi a fost încântată să primească buchete de flori de la copii şi admiratori. 

"Cartea este colorată, cu un limbaj simplu, dar profund. Spune nişte lucruri adevărate", a fost părerea Principesei. 

Principesa Margareta, la lansarea volumului
Principesa Margareta, la lansarea volumului "Margareta a României. O Principesă în serviciul ţării regăsite" (Foto: Aura Marinescu)

Iniţiativa editurii de a lansa o colecţie dedicată Familiei Regale a fost apreciată de Custodele Coroanei drept "utilă". 

"Este o idee foarte bună, pentru că este dificil că nu citim în general şi este o iniţiativă bine venită a editurii Curtea Veche. Am apreciat tot ce s-a scris despre familia mea, pentru că pune povestea într-un context istoric. Este foarte utilă", a mărturisit Principesa Margareta. 

Principele Radu a subliniat faptul că prin colecţia "Cărţile copilăriei", Curtea Veche oferă copiilor "un fel de Biblioteca pentru Toţi, care a fost creată în penultimul deceniu al secolului al IX-lea prin intervenţia directă a regelui Carol I şi a reginei Elisabeta, care, cu doi cărturari români, au făcut o colecţie care a dăinuit până aproape în zilele noastre, trecând chiar şi prin perioada comunistă".

Cititorii vor descoperi o mică principesă căreia îi plăcea să hoinărească cu bicicleta sa roşie, să se joace cu surorile sale mai mici, Elena, Irina, Sofia şi Maria, şi care credea că toate reginele dau de mâncare găinilor şi merg la piaţă să vândă produse din grădină. Principesa a crescut păstrându-şi firea pozitivă, principiile de viaţă şi încrederea neştirbită în valorile morale. Povestea destinului său este o adevărată lecţie de viaţă: şi-a iubit părinţii şi bunicii, a învăţat mai multe limbi şi a călătorit în întreaga lume, înainte de a-şi regăsi propria ţară, România, tărâmul fermecat despre care i se povestise întreaga viaţă.

Colecţia "Regii şi Reginele noastre”, proiect iniţiat de Curtea Veche Publishing, prezintă pe înţelesul copiilor şi tinerilor destinele regilor şi reginelor României într-o colecţie frumos ilustrată. În cadrul colecţiei au mai apărut volumele "Carol I. Primul şi cel mai mare Rege al românilor“, de Adrian Cioroianu şi Andrei Radu, cu ilustraţii de Alexandra Măzgăreanu, "Maria a României. Regina care a iubit viaţa şi patria“, de Adrian Cioroianu şi Mihaela Simina, cu ilustraţii de Mihai Alexandru Mihail şi "Mihai I al României. Un rege cu onoare, loialitate şi credinţă“, de Adrian Cioroianu şi Mihaela Simina, cu ilustraţii de Răzvan Dumitru.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.