Festivalul BukFeszt, ce reuneşte cele mai bune spectacole a cinci teatre minoritare, de limbă maghiară, din România, va avea loc în perioada 6-12 iunie, organizat de Asociaţia Uniunea Teatrelor Maghiare - MASZIN în parteneriat cu UNITER, la Teatrul Odeon şi Opera Naţională Bucureşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Şirul evenimentelor va fi deschis de superproducţia Teatrului Maghiar de Stat Csiky Gergely, „Tragedia omului”, a celebrului regizor Silviu Purcărete, unul dintre cei mai admiraţi creatori de teatru contemporani. Spectacolul, prezentat până acum la cele mai prestigioase festivaluri internaţionale din ţară şi de peste hotare, deconstruieşte şi recompune istoria umanităţii, de la Geneză până la un viitor (nici chiar atât de ) îndepărtat, distopic, folosind ca text de bază cea mai cunoscută poezie dramatică a literaturii maghiare de Madach Imre. Spectacolul marca Purcărete va fi prezentat pe scena mare a Operei Naţionale din Bucureşti în 6 iunie, de la ora 20.00. 

În zilele care urmează publiculul din Capitală va avea şansa de a viziona încă opt spectacole, prezentate pe scenele Teatrului Odeon de trupele teatrelor de limba maghiară din Timişoara, Oradea, Satu Mare, Odorheiu Secuiesc şi Miercurea Ciuc.

Toate spectacolele selectate în programul BukFeszt-ului sunt vectori de sens estetic ai direcţiilor artistice ale teatrelor de limba maghiară din ţară, o direcţie proaspătă, tânără, europeană, marcată de nume  ale unor regizori precum Sardar Tagirovsky, Vladimir Anton, Gyorfi Csaba, Botos Balint, o generaţie relativ tânără de regizori şi coregrafi  de la care  putem aştepta în viitor la o amprentă  accentuată pe paleta naţională şi internaţională teatrală.

Organizatorii îi aşteaptă şi pe cei mici la trei spectacole de copii la Sala Studio a Teatrului Odeon. Toate cele trei spectacole oferite publicului tânăr prezintă teme şi poveşti bine cunoscute, dar montate în diferite stiluri ale teatrului de păpuşi şi de copii, de la marionete şi păpuşi uriaşe, până la pantonimă.

Toate spectacolele prezentate în cadrul festivalului sunt traduse în limba română, iar spectacolul „Tragedia omului” este tradus şi în limba engleză.

Biletele se găsesc la agenţiile de bilete ale Teatrului Odeon şi ale Operei Naţionale din Bucureşti.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.