Consiliul Judeţean Timiş a finalizat lucrările de reparaţii şi întreţinere a Bastionului Theresia. Acestea sunt primele astfel de intervenţii, după 12 ani, de când construcţia a fost renovată în totalitate. Investiţia se ridică la 1,6 milioane lei, bani din bugetul CJ Timiş.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Bastionul Theresia, secţiunea ce se află în patrimoniul şi administrarea Consiliului Judeţean Timiş, a beneficiat de reparaţii şi lucrări de întreţinere considerabile în valoare de peste 1.6 milioane lei. Lucrarea este deja finalizată şi recepţionată.
 
A fost curăţat şi reparat pavajul de piatră naturală, s-au reabilitat platformele pietonale din lemn şi au fost curăţate şi reparate zidurile. De asemenea, s-a lucrat şi la tencuielile şi zugrăvelile exterioare. 
 
Obiectivul istoric nu a mai avut parte de astfel de lucrări din 2010, potrivit CJ Timiş.
 
”Bastionul este acum mai atrăgător pentru turişti. Ne prezentăm în 2023 cu un obiectiv demn de o Capitală Europeană a Culturii, un spaţiu îngrijit şi pus la punct, aşa cum ne place să vedem în marile oraşe europene. Nu vom permite să mai ajungem în aceeaşi situaţie. Punem astfel accent pe mentenanţă, pentru că este mult mai eficient şi ieftin să întreţii, decât să repari”, a declarat Alin Nica, preşedintele Consiliului Judeţean Timiş.
 
Revitalizarea Bastionului este una dintre priorităţile Consiliului Judeţean Timiş care recent a creat un regulament de organizare şi funcţionare, pentru îmbinarea eficientă a activităţii culturale cu serviciile HORECA, spaţiile fiind închiriate diferiţilor furnizori prin licitaţie publică.
 
Bastionul Maria Theresia este o parte din vechea Cetate a Timişoarei. A fost construit între anii 1730-1735, fiind iniţial denumit Ravelinul Depozitului de Proviant. Denumirea s-a schimbat în Maria Theresia în anii 1744-1745, aducându-se astfel un omagiu reginei.
 
În prezent, Bastionul este folosit şi ca pasaj rutier, iar în interior funcţionează Muzeul Naţional al Banatului, dar şi mai multe spaţii culturale, galerii de artă, cafenele. În curtea acestuia adeseori sunt organizate diferite evenimente, concerte sau reconstituiri istorice.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.