"Ne exprimăm dezacordul ferm faţă de abominabila faptă şi ne alăturăm, necondiţionat, colegilor noştri", a transmis, într-un comunicat, Federaţia Sindicatelor din Instituţii de Cultură, reprezentată legal de preşedinte Ciulică Marius, ca urmare a intenţiei primarului municipiului Craiova, doamna Olguţa Vasilescu, de a desfiinţa Corul Filarmonicii „Oltenia” din Craiova.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"În acest context Federaţia Sindicatelor din Instituţii de Cultură va acţiona, prin toate modalităţile specifice, pentru a informa instituţiile statului, decidenţii politici şi societatea civilă despre inconştienţa şi lipsa de consideraţie (a celor care au iniţiat acest demers stupid) faţă de categoriile de salariaţi care îşi desfăşoară activitatea în cadrul acestui colectiv al Filarmonicii „Oltenia”, a transmis Federaţia sindicală. 

"Opriţi-vă doamnă Primar de la această decizie care vă va defăima în faţa istoriei urbei pe care vremelnic o conduceţi. Sau doriţi să vă inscrieţi pe lista scurtă a celor care nu fac altceva decât să ducă la pierderea valorilor culturii româneşti în ansamblul ei? Trebuie să înţelegeţi că actul de cultură nu este generator de profit. Cu toate acestea se pare că, pentru unii, este generator de profit... însă mai mult pentru buzunarele proprii". 

Filarmonica Oltenia din Craiova a fost fondată în anul 1904. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.