Artistul stradal Banksy, a cărui identitate este încă ţinută secretă, este subiectul unei retrospective la Galeria de Artă Modernă din Glasgow (GoMA). Aceasta este prima sa expoziţie personală din ultimii paisprezece ani, scrie Le Figaro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

O "exclusivitate mondială", potrivit cotidianului scoţian The Herald, citat de Courrier International. Artistul prezintă "pentru prima dată şabloanele folosite pentru a crea cele mai faimoase lucrări ale sale". Unele dintre ele, cum ar fi "Kissing Coppers", graffiti-ul unui sărut între doi poliţişti, vor fi recreate pentru această ocazie.

Materialele folosite pentru a crea operele artistului au fost păstrate. M-am gândit că acestea ar putea fi folosite ca dovezi în caz de vandalism", a explicat artistul pentru ziarul scoţian. Acum le expun într-o galerie ca opere de artă. Ceea ce este poate fi o crimă şi mai gravă".

Un omagiu adus locuitorilor din Glasgow

Această retrospectivă este prima care este susţinută chiar de Banksy. De câţiva ani, expoziţii dedicate artistului, fără acordul acestuia, au fost organizate în întreaga lume, în special în Las Vegas, Sydney şi Paris. Expoziţia, intitulată "Cut and Run", trece în revistă douăzeci şi cinci de ani de muncă şi prezintă "piese reale" din colecţia artistului.

Artistul, originar din Bristol, Anglia, spune că a ales Glasgow pentru această expoziţie datorită unei statui din faţa GoMA. Aceasta îl înfăţişează pe Ducele de Wellington, un fost prim-ministru britanic, pe calul său, purtând un con de construcţii. "De fiecare dată când un con este îndepărtat de către autorităţi, apare altul. Asta o face să fie opera mea de artă preferată din Marea Britanie", explică artistul. Expoziţia sa este un omagiu adus "simţului unic al umorului locuitorilor din Glasgow". Lucrările lui Banksy vor rămâne expuse până pe 28 august.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.