O colecţie de cărţi în primă ediţie şi de suveniruri de jazz aparţinând regretatului baterist al trupei Rolling Stones, Charlie Watts, va fi scoasă la licitaţie în septembrie, potrivit CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Peste 500 de obiecte, inclusiv o primă ediţie a cărţii "The Great Gatsby" cu inscripţii ale autorului F. Scott Fitzgerald, vor fi oferite în cadrul unei sesiuni de vânzări la Londra, pe 28 septembrie, şi a unei vânzări online între 15 şi 29 septembrie, potrivit casei de licitaţii Christie's.

"Charlie Watts ocupă o poziţie unică în istoria muzicii, iar Christie's este mândră să aducă un omagiu realizărilor sale extraordinare şi moştenirii sale cu multiple faţete", au declarat luni specialiştii Christie's Benedict Winter şi Mark Wiltshire.

"Charlie şi-a construit colecţia de literatură modernă şi jazz cu pasiune, inteligenţă şi dedicare, iar această licitaţie în două părţi celebrează gustul său distins de colecţionar", au adăugat ei.

Muzicianul, care a murit în august 2021, deţinea ceea ce Christie's descrie ca fiind "cele mai rare ediţii care pot fi obţinute" ale unor cărţi ale unor autori renumiţi precum George Orwell, Agatha Christie şi James Joyce. Acestea ar putea să se vândă pentru sume cuprinse între 800 şi 300.000 de lire sterline (între 1.020 şi 383.000 de dolari).

Colecţia include, de asemenea, obiecte care au aparţinut unor legende ale jazzului, inclusiv saxofonistul preferat al lui Watts, regretatul Charlie Parker, potrivit comunicatului.

Parker, despre care Watts a scris o carte pentru copii, a condus dezvoltarea formei moderne de jazz bebop, iar ofertanţii vor avea şansa de a cumpăra bunurile sale personale, inclusiv cardul de membru al Associated Musicians şi o pereche de premii Down Beat din 1952.

Partiturile aparţinând compozitorului american Irving Berlin vor fi, de asemenea, oferite, împreună cu partitura adnotată a lui George Gershwin pentru opera sa "Porgy and Bess" din 1935. Se aşteaptă ca aceasta să se vândă cu până la 15.000 de lire sterline (19.000 de dolari).

Cele mai importante piese din colecţie vor fi expuse la Los Angeles între 25 şi 29 iulie şi la New York între 5 şi 8 septembrie. O expoziţie publică de pre-vânzare va avea loc la Londra între 20 şi 27 septembrie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.