Premiul Renaudot i-a fost decernat, joi, lui Simon Liberati pentru "Performance", apărut la editura Grasset, în cadrul unui eveniemnt la restaurantul Drouant din Paris. Guillaume Durand a primit Premiu Renaudot pentru eseu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Simon Liberati îi urmează lui Amélie Nothomb care a primit recompensa în 2021 pentru cartea sa "Premier Sang". În acelaşi timp, Academia Goncourt a decernat şi prestigiosul ei premiu literar lui Brigitte Giraud, pentru romanul "Vivre vite". 

"Performance" spune povestea unui scriitor în vârstă de 71 de ani. Victima unui accident vascular cerebral, acest personaj în căutare de inspiraţie trăieşte o pasiune alături de nora sa în vârstă de 25 de ani. Între o despărţire violentă şi înclinaţia sa pentru alcool, acest „alter ego” al autorului reia legătura cu focul sacru scriind un scenariu despre Rolling Stones.

Au fost şase finalişti pentru premiul Renaudot roman: Sandrine Collette, Nathan Devers, Sibylle Grimbert, Claudie Hunzinger, Simon Liberati şi Christophe Ono-dit-Biot.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.