Musicalul „Hadestown”, care reimaginează povestea lui Orfeu şi Eurydice, a fost marele câştigător al celei de-a 73-a gale a premiilor Tony, care a avut loc duminică seară la New York, potrivit Variety.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Spectacolul a câştigat opt trofee, inclusiv al categoriei „cel mai bun musical al anului”. Producătoarea Mara Isaacs a spus: „Dacă «Hadestown» reprezintă ceva, reprezintă faptul că schimbarea este posibilă. Că în timpuri întunecate primăvara va veni din nou”.

A fost urmat de „The Ferryman”, un thriller despre un bărbat care încearcă să scape de trecutul violent ca membru IRA, cu patru premii, inclusiv pentru „cel mai bun spectacol de teatru” şi „cel mai bun regizor” (Sam Mendes).

„Oklahoma!”, o reinterpretare a textului scris de Oscar Hammerstein II şi Richard Rodgers, a primit trofeul pentru noua punere în scenă ca musical. „The Boys in the Band” s-a impus la categoria cea mai bună nouă punere în scenă a unui spectacol de teatru. Premiul a venit după mai bine de cinci decenii de când spectacolul despre un grup de prieteni homosexuali a avut premiera în afara Broadway-ului.

Actriţa Elaine May, în vârstă de 87 de ani, a câştigat primul ei trofeu Tony, pentru rolul din „The The Waverly Gallery”, primul spectacol de pe Broadway în care ea a jucat după 52 de ani.

În discursul de mulţumire, May l-a amintit pe actorul Lucas Hedges, colegul ei: „A descris moartea mea atât de emoţionant, încât, privind, am screzut că voi câştiga acest Tony”.

Bryan Cranston a primit premiul Tony pentru rolul principal din „Network”. În 2014, a fost premiat pentru „All the Way”, o dramă despre Lyndon Johnson.

„Presa nu este duşmanul poporului. Demagogia este duşmanul poporului”, a fost mesajul transmis de actor, care interpretează în „Network” rolul unui jurnalist.

Santino Fontana a fost cel mai bun actor într-un musical, fiind premiat pentru „Tootsie”, iar Stephanie J. Block a fost desemnată cea mai bună actriţă într-un musical, pentru „The Cher Show”.

Celia Keenan-Bolger a fost premiată pentru rolul secundar din „To Kill a Mockingbird”, în timp ce Bertie Carvel s-a impus la categoria „cel mai bun actor în rol secundar”, pentru „Ink”, în care joacă rolul magnatului media Robert Murdoch.

André De Shields, veteran actor de teatru a fost desemnat „cel mai bun actor în rol secundar într-un musical”, pentru „Hadestown”.

Ali Stroker, primul performer în scaun cu rotile care joacă pe Broadway, a câştigat trofeul categoriei „cea mai bună actriţă în rol secundar într-un musical”, pentru „Oklahoma!”.

„Dedic acest premiu fiecărui copil cu dizabilităţi, care se confruntă cu limitări şi provocări, care se aşteaptă s fie reprezentat”, a spus Stroke.

Rachel Chavkin, singura femeie care a regizat în acest sezon un musical pe Broadway, a fost premiată pentru „Hadestown”, iar cele mai bun costume au fost cele din „The Cher Show”, create de Bob Mackie, 

Sam Mendes, pentru prima dată premiat cu Tony, nefiind prezent la gală, a transmis într-un comunicat: „Este o nebunie să încerci să faci teatru pe Broadway, să ai de-a face cu ceva atât de fragil într-un mediu atât de dur. Dar când reuşeşti, este ca nicăieri altundeva. Aşadar, sunt foarte recunoscător pentru felul în care New York-ul a îmbrăţişat această piesă şi acestă producţie”.

Ceremonia de acordare a premiilor Tony a venit după un sezon în care vânzările de bilete în sălile de pe Broadway au atins un nou record, de 1,83 miliarde de dolari.

Gala a fost prezentată, pentru a doua oară, de James Corden, care în 2011 a fost premiat cu un trofeu Tony pentru „One Man, Two Govnors”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.