Premiile Molière, ce recompensează piesele şi artiştii de teatru francez, au onorat, luni seară, Comedia Franceză pentru o producţie "Le Bourgeois Gentilhomme", precum şi o emoţionantă piesă despre boala Alzheimer creată în cadrul secţiunii "off" a Festivalului de la Avignon, potrivit AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Comedia Franceză a primit patru premii Molière, dintre care trei pentru "Le Bourgeois Gentilhomme": cel mai bun spectacol de teatru public, cel mai bun actor pentru Christian Hecq, şi cea mai bună punere în scenă.

Venerabila instituţie a fost de asemenea recompensată pentru "La Reine des neiges, l'histoire oubliée", regizată de Johanna Boyé, cu o statuetă a publicului tânăr. 

Piesa "Oublie-moi", creată în secţiunea "off" a Festivalului de la Avignon în 2022, cu un buget modest, a câştigat trei premii Molière (cel mai bun spectacol al unui teatru privat, cel mai bun actor într-un spectacol privat pentru Thierry Lopez şi cea mai bună actriţă pentru Marie-Julie Baup). Este vorba despre o melodramă emoţionantă despre problemele unui cuplu din cauza maladiei Alzheimer. 

Printre câştigători, noua versiune a operei-rock cult "Starmania" a câştigat două premii Molière (musical, creaţie vizuală şi sonoră), consacrare pentru Thomas Jolly, regizor care va coordona ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris. El a primit unul dintre premiile alături de co-creatorul spectacolului original, Luc Plamondon, foarte emoţionat. 

La categoriile dedicate teatrului public, Sara Giraudeau a fost desemnată cea mai bună actriţă pentru interpretarea din "Le syndrome de l'oiseau", inspirată din cazul Natascha Kampusch.

Premiul Molière pentru umor i-a revenit Laurei Felpin în "Ca passe", şi statueta Molière pentru autor/ autoare francofon/ă în viaţă a fost acordată scriitoarei franco-iraniană Aida Asgharzadeh pentru "Les Poupées persanes" care a fost inspirată de povestea părinţilor săi, angajaţi politic contra fostului şah înainte să fugă din ţară după instalarea regimului islamic. 

 

               

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.