„Romeo şi Julieta”, după William Shakespeare, în regia lui Andriy Zholdak, este cea de-a treia premieră pe care Teatrul Naţional „Radu Stanca” Sibiu o va prezenta în luna septembrie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Două familii rivale. Doi tineri care transformă ura părinţilor în iubire. O poveste de dragoste care va învinge timpul. Şi un nou prilej de a celebra miracolul teatrului.

“Romeo şi Julieta” e un “feeling”, e nodul din stomac care îţi semnalează că te-ai îndrăgostit, e starea de imponderabilitate când „trebuie să-ţi atingi capul ca să te asiguri că e încă acolo”.

Noul spectacol prezentat de TNRS, “Romeo şi Julieta”, este o călătorie în spaţiul fără graniţe al dragostei: fără logică sau morală, fără jale şi dispreţ, fără plictis, fără comentarii. Aici atracţia este prima lege fizică. Iar forţa cu care tinerii accelerează unul spre altul se simte ca acea a căderii lor în abis. Pentru că acolo unde apare dorinţa, se iveşte invidia, acolo unde lumina cade, în jurul ei ameninţă umbra. O aripă neagră, un strigăt, în mijlocul unei podele de dans.
Andriy Zholdak, autorul spectacolului, a luat un „clasic” şi l-a remixat. Cunoscutul regizor ucrainean (re)imaginează în stilul unui montaj cinematografic, non-linear, povestea celor doi îndrăgostiţi, aplicând un filtru surrealist şi lăsând să strălucească limbajului poetic al lui W. Shakespeare.

“Romeo şi Julieta” e o ploaie de meteoriţi, întruchipată de tânăra echipă de actori ai teatrului şi studenţii secţiei de actorie, e referinţa unui mod de a fi, tânăr, frumos şi viu.

„Într-o perioadă fragilă ameninţată de pandemie şi de războiul purtat în vecinătatea ţării noastre, Naţionalul sibian oferă spectatorilor o revizitare memorabilă a unui text canonic al culturii universale care vorbeşte, mai mult decât oricând, despre „starea de urgenţă” a actului de a te dărui celuilalt. Pe acest fundal de emoţii copleşitoare, se distinge cuplul central care iubeşte până la moarte, tot aşa cum, în cele din urmă, moare pentru a iubi. Cu intensitate, cu încăpăţânare şi, mai presus de orice, cu speranţa pe care numai tinereţea şi inocenţa o pot cuceri. Aducându-i în prim-plan pe studenţii Departamentului de Artă Teatrală, producţia sibiană este o celebrare a tinereţii şi a unui mod nonconformist de a simţi emoţia scenică, pentru a ne face părtaşi la puterea regeneratoare a teatrului într-un prezent paralizat de teamă”, a declarat Constantin Chiriac, directorul TNRS şi preşedintele Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu.
„Romeo şi Julieta” va avea avanpremiera în 24 septembrie, ora 19:00, şi premiera în 25 septembrie, ora 17:00, la TNRS – Sala Mare, Bl. Corneliu Coposu, nr. 2.

Biletele sunt disponibile pe www.tnrs.ro şi la Agenţia Teatrală din Sibiu, str. Nicolae Bălcescu, nr. 17.

Scena Teatrului Naţional „Radu Stanca” Sibiu găzduieşte, în luna septembrie, şi premiera spectacolului „MASS”, o coproducţie TNRS - UNTEATRU. „MASS”, de  Fran Kranz, regia Andrei şi Andreea Grosu, îi are în distribuţie pe Ofelia Popii, Mihaela Trofimov, Richard Bovnoczki şi Marius Turdeanu, iar scenografia este semnată de Vladimir Turturica.

De asemenea, „Jocuri, vorbe, greieri…” va avea avanpremiera în 10 septembrie, la ora 19.00, iar premiera în 11 septembrie, la ora 17.00, la Fabrica de Cultură IACM Construcţii SA UniCredit, str. Triajului, nr 1-3, Sala „Eugenio Barba” din Sibiu. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.