Postul de televiziune britanic Channel 5 a fost criticat de mai mulţi părinţi, pentru difuzarea animaţiei ”Familia Iepurilă/ Watership Down” (1978), duminică, de Paştele catolic, film care conţine scene violente, informează Daily Mail.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Deşi este clasificată ca ”Universal”, categorie de filme programe pentru public cu vârste de peste patru ani, animaţia conţine un măcel al iepurilor, care sunt personaje principale.

Părinţii au descris drept ”nepotrivită” decizia Channel 5 de a difuza filmul, o adaptare după romanul scris de Richard Adams, de la ora 14.25, în duminica de Paşte.

Filmul prezintă iepuri luptându-se, fiind otrăviţi şi prinşi în capcane în timp ce caută crescătoria perfectă, pentru a începe o nouă viaţă.

Unul dintre părinţi a scris pe Twitter că fiica lui, în vârstă de trei ani, a refuzat să mănânce din cauza animaţiei.

”«Watership Down» este la TV în duminica de Paşte… ce încearcă să facă, să traumatizeze toţi copiii?”, a scris un alt utilizator de Twitter. 

Totuşi, au existat câteva voci, care au apărat filmul clasic de animaţie, pe Twitter. ”Cred că unii părinţi au uitat că televizoarele au câte un buton de închidere”, ”Oamenii se înfurie din cauza difuzării «nepotrivite» a filmului «Watership Down» de Paşte. Ar prefer să vadă un om bătut în cuie pe o bucată de lemn?”, au scris doi dintre fanii animaţiei.

Alţii au scris că filmul animat este difuzat regulat încă din anii ’70 şi că mulţi dintre părinţii nemulţumiţi îl cunosc.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.