Portretul muzei şi partenerei lui Picasso, Dora Maar, pictat în 1939, a fost cumpărat la licitaţia casei Sotheby's din Hong Kong, organizată miercuri seara, pentru 21,6 milioane de dolari de un colecţionar japonez. Această sumă a fost mai mare comparativ cu estimarea de 17,6 milioane de dolari, potrivit artnews.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Rezultatul reprezintă a doua cea mai scumpă lucrare a modernistului spaniol vândută la licitaţie în regiune. 

În ciuda unui climat politic tensionat în regiune, pe fondul măsurilor stricte legate de pandemie din Hong Kong şi Shanghai, vânzarea s-a desfăşurat bine, cu recorduri stabilite pentru 14 artişti. Printre aceştia au fost: Anna Weyant, Louise Bonnet, Tomokazu Matsuyama, Robert Alice, Chris Huen Sin Kan, Michael Lau, Atsushi Kaga, and Peter McDonald.

"Plum Blossoms" (1973), a pictorului chinez Wu Guanzhong, a fost vândută pentru un preţ final de 13,2 milioane de dolari. 

Sculptura de oţel montată pe perete  a unui păianjen negru cu opt picioare, intitulată "Spider IV", semnată Louise Bourgeois, a fost adjudecată la 16,5 milioane de dolari, un preţ final peste estimarea sa mică de 15 milioane de dolari. Pictura lui Yoshitomo Nara din 2013, "Oddly Cozy", şi-a depăşit aşteptările. Lucrarea s-a vândut la 14,3 milioane de dolari. 

Miercuri seara, la Hong Kong, vânzările de artă modernă şi contemporană Sotheby’s au adus în total 164,2 milioane de dolari, ajungând la estimarea de dinainte de vânzare de 118 milioane - 178 milioane de dolari.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.