Portrete nemaivăzute, realizate de Paul McCartney la începutul anilor 1960, în timp ce The Beatles devenea celebră la nivel internaţional, vor fi expuse în vară la National Portrait Gallery care a fost renovată, scrie The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

McCartney credea că fotografiile, făcute între decembrie 1963 şi februarie 1964, s-au pierdut, dar le-a redescoperit recent.

Expoziţia, "Paul McCartney Photographs 1963-64: Eyes of the Storm" "va oferi o perspectivă personală unică despre cum a fost să fii un Beatle la începutul Beatlemaniei”, a spus Nicholas Cullinan, directorul NPG.

„Fotografiile făcute în această perioadă au surprins chiar momentul în care John Lennon, Paul McCartney, George Harrison şi Ringo Starr au fost propulsaţi de la cea mai populară trupă din Marea Britanie la un fenomen cultural internaţional, de la concerte la Liverpool şi Londra la concerte în emisiunea The Ed Sullivan Show la New York pentru o audienţă de 73 de milioane de telespectatori. 

„Într-o perioadă în care trupa avea atât de multe obiective pentru camere, aceste fotografii vor împărtăşi o nouă perspectivă asupra experienţelor lor, toate prin ochii lui Sir Paul McCartney". 

Galeria se va redeschide publicului pe 22 iunie cu o expoziţie care explorează viaţa şi cariera lui Yevonde, fotografa din secolul XX care a fost pionieră în utilizarea fotografiei color în anii 1930. Acesta va include portrete şi opere de natură moartă pe care artista le-a produs de-a lungul carierei sale de 60 de ani şi va reflecta independenţa tot mai mare a femeilor în acea epocă, concentrându-se în acelaşi timp pe libertatea pe care fotografia i-a oferit-o Yevondei.

În toamnă, NPG va monta o expoziţie, "David Hockney: Drawing from Life", care a fost deschisă cu doar 20 de zile înainte ca galeria să fie forţată să se închidă din cauza Covid în martie 2020.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.