Poezii şi scrisori necunoscute ale autorului victorian Edward Lear, inventatorul genului limerick, au fost descoperite de un doctorand la Universitatea Nottingham ascunse într-o colecţie privată, relatează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Amy Wilcockson le-a găsit în timp ce examina câteva manuscrise la British Library. Ea a observat nişte pagini scrise de Lear pentru o tânără englezoaică cu care se împrietenise în Italia.

Universitatea a spus că descoperirea este una importantă, iar British Library s-a ocupat de digitalizarea scrierilor.

Wilcockson a găsit paginile, care cuprind o poezie absurdă (limerick) despre un bărbat pe o bicicletă, un poem şi câteva scrisori, într-o colecţie amplă de manuscrise cunoscute drept Charnwood Autograph Collection.

Ele au fost scrise de poet - cunoscut pentru „The Owl and The Pussy-Cat” - pentru Mary Mundella, fiica unui negustor din Nottingham. Femeia a lăsat moştenire corespondenţa nepoatei ei, Dorothea Charnwood.

Wilcockson a spus: „Răsfoiam când am dat peste o poezie, «The Last of the Octopods». Am citit-o şi am râs tare. Era plină de umor şi absurdă. Imaginaţi-vă bucuria mea când am citit semnătura autorului”.

După cercetări, a devenit clar că paginile nu mai fuseseră publicate şi nu erau cunoscute publicului, iar Wilcockson a realizat că a descoperit „ceva special”.

„Cred că este o descoperire majoră pentru studiile literaturii secolului 19 şi merită să aibă un public mai mare”, a adăugat ea.

Colegul ei de cercetare, dr. Edmund Downey, a declarat: „M-am simţit privilegiat să ajut la scoaterea lor la lumină. Textele vor avea o contribuţie importantă la studiile despre Lear”.

Edward Lear (1812 - 1888) a fost artist, ilustrator şi poet englez, cunoscut în special ca fiind creatorul speciei de poezie umoristică limerick.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.