"Ploaia: povestea nespusă” va avea premiera pe 17 aprilie la National Geographic, de Ziua Pământului, urmat de seriile "O planetă stranie", „Climatul schimbării", "Cum salvăm Veneţia?". Serialul documentar în patru părţi "Secretele elefanţilor", regizat de James Cameron şi narat de actriţa Natalie Portman, va fi difuzat pe National Geographic Wild.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"OZN: Investigaţii" - în fiecare vineri de la ora 21.00, începând din 28 aprilie

Anul trecut, guvernului Statelor Unite a adoptat o legislaţie care mandata o anchetă oficială despre OZN-uri. Această serie incendiară în cinci părţi dezvăluie istoria care a condus la această schimbare importantă şi prezintă evoluţiile recente. Explorează ceea ce guvernul a făcut public versus ceea ce a fost ţinut secret, dorinţa cetăţenilor pentru transparenţă în privinţa OZN-urilor, rapoartele piloţilor marinei despre tehnologia inexplicabilă, noi eforturi ştiinţifice de top şi ce ar putea rezerva viitorul despre acest mister confuz care se află în centrul unei căutări aprofundate de răspunsuri.

Pe 28 aprilie, documentarul "OZN: Investigaţii" va fi urmat de la ora 22.00 de documentarul "Zona 51: Secrete". Zona 51 este recunoscută drept una dintre cele mai secrete zone de pe pământ. După ani învăluiţi în mister, CIA a prezentat informaţii clasificate despre misiunile care au avut loc acolo în trecut. Acest documentar special prezintă perspectiva unică a agenţilor CIA, care s-au străduit să acopere ani de misiuni secrete, dar şi angajaţi care au lucrat în Zona 51. Ce se întâmplă cu adevărat în cea mai secretă bază militară din lume?

"Ploaia: Povestea nespusă" - premieră: 17, 18 şi 19 aprilie de la ora 18.00

Viaţa pe Pământ nu ar fi posibilă fără ploaie. Deşi apa acoperă cea mai mare parte a pământului, 97% din aceasta este apă de mare. Ploaia susţine viaţa pe uscat prin furnizarea de apă fără sare pe care o putem bea. Încă din antichitate, ploaia sau lipsa acesteia a modelat şi distrus civilizaţii, iar acum schimbările climatice schimbă tiparele precipitaţiilor mortale.

Ziua Pământului

Pe 22 aprilie, cu ocazia Zilei Pământului, National Geographic aduce telespectatorilor un maraton de documentare dedicate naturii. Printre premiere se numără „Ploaia: povestea nespusă” care va arăta cum ploaia sau lipsa acesteia a modelat şi distrus civilizaţii, iar acum schimbările climatice schimbă tiparele precipitaţiilor mortale. În aceeaşi zi vor mai fi difuzate serii precum: „O planetă stranie”, „Climatul schimbării”, „Construirea viitorului”, „Cum salvăm Veneţia?” sau „Salvând Alpii”.

"Oceanul pe uscat" - în fiecare luni, din 17 aprilie, la ora 21.00

În noile episoade vor fi presentate cele mai intrigante şi mai emblematice mistere ale adâncului, în unele dintre cele mai spectaculoase locaţii de pe planetă, dezlegate de detectivi arheologi îndrăzneţi şi aduse la viaţă prin tehnologie de ultimă oră.

"Inginerie abandonată" - în fiecare marţi, din 4 aprilie, la ora 22.00

Acest program poartă telespectatorii National Geographic într-o călătorie pe tot globul pentru a dezvălui şi explora numeroase situri abandonate; fragmente uitate de fapte inginereşti incredibile, oraşe fantomă întinse, complexe industriale enigmatice şi rămăşiţe sinistre din conflicte sângeroase. Fiecare structură îşi spune povestea unică despre cum şi de ce a fost construită şi apoi ce factori au intervenit, care i-au adus uitarea.

"Megafabrici" - în fiecare marţi, din 11 aprilie, la ora 21.00

Serialul pătrunde în culisele celor mai mari şi mai avansate fabrici din lume, carer se concentrează pe crearea unor produse unice. De la fabrici gigantice de mărimea unor oraşe până la cele mai mari avioane de pasageri din lume, totul în ceea ce priveşte crearea lor este special. Şi, din cauza dimensiunilor lor mega, vin cu propriile provocări şi drame.

"Neuschwanstein: Castelul secretelor" - marţi, 4 aprilie, la ora 21.00

La 150 de ani de la construirea sa, unul dintre cele mai faimoase castele din lume este complet restaurat, iar National Geographic a avut acces la întregul proces. Visul regelui Ludovic al II-lea, Castelul Neuschwanstein, este un loc plin de vise şi legende. În acest episod special se va încerca descrifrarea unora dintre cele mai mari secrete ale sale.

National Geographic Wild

"Luna feroce" - în fiecare miercuri, din 5 aprilie, de la ora 19.00

În luna aprilie, National Geographic Wild se concentrează asupra celor mai fascinante momente ale animalelor de pradă, analizând lupta pentru supravieţuire şi supremaţie. Luna feroce explorează relaţia dintre prădător şi pradă pentru a obţine o imagine detaliată asupra modului în care aceste animale se luptă între ele. Premieră: M-a muşcat ceva!: Ape sălbatice

"Răii Africii" - în fiecare duminică, din 2 aprilie, de la ora 19.00

Cuprinzând jumătate din continent, savanele Africii găzduiesc o gamă extrem de variată de creaturi, inclusiv pe cele mai periculoase din zonă. Foarte rezistenţi şi adaptaţi la mediu, prădătorii precum leii şi hienele trebuie să se confrunte atât cu rivalii lor, cât şi cu alţi prădători la fel de puternici. De la vânătoarea gheparzilor la traversările mortale ale râurilor în Serengeti, animalele din savana africană se luptă pentru supravieţuire în aceste peisaje ostile.

"Secretele elefanţilor" - sâmbătă 22 aprilie, de la ora 19.00

Elefanţii au constituit mereu o sursă de fascinaţie şi mister cu viaţa lor emoţională bogată şi modurile aproape supranaturale de a se orienta în lume. Acum, în cea de-a doua ediţie a francizei de istorie naturală, câştigătoare a unui premiu Emmy, „Secrets Of”, călătorim pe glob, întâlnind diferite familii de elefanţi, fiecare cu propriul set specific de comportamente, pentru a dezvălui nu doar cât de extraordinari sunt, ci şi cât de asemănători ne sunt nouă  oamenilor.

De la regizorul James Cameron, laureat al premiului Oscar şi explorator National Geographic, serialul călătoreşte prin savanele din Africa până la peisajele urbane din Asia - pentru a descoperi gândirea strategică, emoţiile complexe şi limbajul sofisticat al elefanţilor, care formează o cultură unică şi dinamică. Narrat de actriţa Natalie Portman, laureată a premiului Oscar, şi având-o ca protagonistă pe renumita exploratoare National Geographic şi expertă în elefanţi, Dr. Paula Kahumbu, serialul în patru părţi nu numai că dezvăluie vieţile extraordinare ale diferitelor familii de elefanţi, dar evidenţiază, de asemenea, cât de asemănători ne sunt aceştia. Seria documentară "Secretele elefanţilor" va schimba pentru totdeauna tot ceea ce credeaţi că ştiţi despre elefanţi.

Anul acesta, pe 22 aprilie, cu ocazia Zilei Pământului, National Geographic Wild găzduieşte un maraton de documentare dedicate Planetei Pământ.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.