TV5Monde, cea mai mare televiziune în limba franceză din lume, urmărită de peste 421 de milioane de gospodării de pe întreg mapamondul, lansează în România TV5Mondeplus, platforma sa de streaming în limba franceză, cu interfaţă şi subtitrare în limba română. Cu peste 2 milioane de vizite pe lună şi 7.000 de ore de conţinut disponibile, platforma este accesibilă gratuit, pe toate dispozitivele: platforma web, aplicaţii mobile (iOS şi Android compatibile cu Chromecast si AirPlay), televizor conectat (Amazon Fire TV, Android TV şi Roku) şi Smart TV (LG şi Samsung).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În fiecare săptămână, peste un milion de case din România urmăresc canalul TV5Monde Europe care este subtitrat în limba română din 2008. În plus, timpul de vizionare a programelor canalului a crescut cu 26% în ultimii patru ani, ceea ce arată un interes sporit al românilor pentru producţiile francofone. Mai mult, implicat pe deplin în viaţa culturală şi educaţională locală, TV5Monde este partenerul celor mai mari evenimente culturale din România precum Festivalul Filmului Francez (FFF), Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF), Festivalul de Film Astra (AFF). Pentru a contribui la promovarea multilingvismului, TV5Monde pune, de asemenea la dispoziţie, platforma sa educaţională online „Apprendre et enseigner le français”, disponibilă gratuit pentru toţi cursanţii şi profesorii de limba franceză.

Lansarea TV5Mondeplus în limba română este, aşadar, următorul pas firesc în expansiunea digitală a televiziunii, cu obiectivul de a permite francofonilor şi francofililor din România să descopere, printr-o singură interfaţă, cele mai bune programe în limba franceză.

7.000 de ore de divertisment disponibile pe TV5Mondeplus

TV5Mondeplus este menit ca o ofertă complementară canalului TV. Modul în care oamenii consumă programe media evoluează rapid, cu o cerere de conţinut oricând, oriunde şi pe orice dispozitiv. TV5Mondeplus răspunde acestei nevoi oferind 7.000 de ore de conţinut de prim rang la cerere şi gratuit. Catalogul platformei este compus din divertisment general, variind de la cinema (serii, arthouse şi scurtmetraje), seriale, documentare, reviste, animaţie, creaţii web sau programe pentru copii din întreaga lume francofonă.

Lansarea în România a TV5Mondeplus are loc în contextul celebrării a 30 de ani de la aderarea României la Organizaţia Internaţională a Francofoniei, organizaţie care reuneşte 88 de state francofone, şi în care România este membru cu drepturi depline din 1993. Cu această ocazie, Yves Bigot, CEO-ul TV5Monde se află într-o vizită oficială în România, unde a declarat: „Rolul nostru ca serviciu public este să oferim acces pentru cât mai mulţi francofoni, dar şi francofili, graţie subtitrării în limba locală, dar şi să împărtăşim valorile, creativitatea şi talentele francofoniei, al cărei operator este TV5Monde. Suntem bucuroşi să oferim un nou serviciu pentru români, care vine în completarea postului TV, reflectând astfel diversitatea şi bogăţia producţiilor de limbă franceză”.

TV5Monde a fost înfiinţat în urmă cu 40 de ani de guvernele Franţei, Belgiei, Elveţiei, Canadei şi Quebecului pentru a promova francofonia şi misiunea acesteia. Astăzi, TV5Monde reprezintă opt canale de divertisment general din întreaga lume, în 213 ţări - inclusiv China, Coreea de Nord, Cuba sau Sudanul de Sud. Există, de asemenea, două canale tematice, un canal pentru copii în SUA, Africa şi Orientul Mijlociu - Africa de Nord şi un canal de lifestyle disponibil în Asia, SUA şi Orientul Mijlociu - Africa de Nord.

În acest moment, peste 421 de milioane de gospodării din întreaga lume au acces la unul sau mai multe canale TV5Monde, iar in cele 24 de ţări în care postul de televiziune măsoara ratingurile, postul este urmărit de 62 de milioane de telespectatori în fiecare săptămână. Programele TV5Monde sunt subtitrate în 13 limbi, inclusiv în limba română din 2008.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.