Planeta Saturn va deveni în perioada următoare un veritabil ”star” în rândul amatorilor de astronomie, întrucât va fi perfect vizibilă pe cerul nocturn în iunie 2016, informează lexpress.fr.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

După o lună mai plasată sub semnul planetelor Marte şi Mercur, Saturn devine ”vedeta” astronomilor amatori în luna iunie. 

Planeta Saturn, celebră pentru inelele sale, s-a aliniat în opoziţie cu Soarele faţă de Terra, pe 3 iunie, şi va rămâne perfect vizibilă pe cerul nocturn până la jumătatea lunii august.

Cea de-a şasea planetă din Sistemul Solar poate fi admirată pe timpul nopţii cu ochiul liber, dar şi cu ajutorul telescoapelor, care permit amatorilor să distingă mai multe nuanţe.

”Trebuie să folosiţi un binoclu sau un telescop cu o putere de mărire de cel puţin 30 de ori” pentru a distinge celebrele inele ale lui Saturn, potrivit blogului Le Monde.

Un telescop mai performant permite amatorilor de astronomie să vadă şi Diviziunea Cassini - una dintre benzile negre care separă inelele planetei Saturn, precizează Stelvision. 

Sateliţii naturali ai acestei planete vor fi la rândul lor vizibili, în special Titan, care este mai mare decât Luna, dar şi Thetys, Rhea şi Dione, potrivit unui cercetător de la NASA, citat de The New York Times. 

Acest spectacol estival este cu atât mai apreciabil, cu cât uriaşa planetă gazoasă, ce are un diametru de 9,5 ori mai mare decât Terra, este de obicei mai puţin luminoasă în comparaţie cu celelalte planete ale Sistemului Solar. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.