Expoziţia „A Home of Iconic Design”, care aduce în premieră publicului larg piese de mobilier premiate cu prestigiosul Compasso D’Oro şi expuse în cadrul unor muzee precum MoMA din New York, Centre Pompidou din Paris şi Victoria and Albert Museum din Londra, vor putea fi admirate, în perioada 18 - 21 mai, în spaţiul de evenimente Common House din Bucureşti, fosta locuinţă a sculptoriţei Henrietta Cihoschi din Bucureşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Curatoriată de Urban Vintage, magazin dedicat designului de interior cu istorie, expoziţia reuneşte creaţii emblematice ale unor arhitecţi şi designeri de referinţă precum Le Corbusier, Marcel Breuer, Mies van der Rohe sau Vico Magistretti. Aceste piese au redefinit spaţiul domestic şi au marcat adevărate revoluţii estetice în designul secolului XX.

Expoziţia este găzduită de Common House, un spaţiu multidisciplinar de evenimente amenajat în fosta locuinţă a generalului Henri Cihoschi şi atelierul fiicei sale, sculptoriţa Henrietta Cihoschi - o figură simbolică a pasiunii şi rezistenţei artistice în faţa provocărilor istoriei.

Evenimente
26 mai Energy Road - Energie la tine acasă
10 iunie Perspectivele macroeconomice şi fiscale ale României

„Ne-am dorit ca această combinaţie între nou şi vechi să nu mai fie percepută ca o provocare, ci ca o armonie firească. Am creat un ambient care aminteşte de eleganţa franceză, unde arhitectura interbelică a casei se întâlneşte firesc cu modernismul radical al pieselor expuse”, spune Alexandra Marcu, co-fondatoare Urban Vintage. „Este o invitaţie la educaţie, explorare vizuală şi dialog între generaţii.”

Printre cele mai importante piese din cadrul expoziţiei se numără:
Şezlongul LC4 – Le Corbusier
Scaunul LC1 – Le Corbusier pentru Cassina
Setul de 2 fotolii Barcelona – Mies van der Rohe pentru Knoll
Setul de 2 scaune Wassily – Marcel Breuer pentru Knoll
Canapea Maralunga – Vico Magistretti pentru Cassina
Biroul Mid-Century Modern – Svend Aage Madsen
Măsuţa de cafea Shimmer – Patricia Urquiola

Şezlongul LC4 proiectat în 1928 de Le Corbusier, Charlotte Perriand şi Pierre Jeanneret, este una dintre cele mai emblematice piese de mobilier modernist. Supranumit „maşina de relaxare”, LC4 se adaptează poziţiei naturale de repaus a corpului, în loc să impună o postură fixă. Acesta este realizat din oţel cromat şi piele nu doar din motive estetice, ci şi pentru că, după Primul Război Mondial, aceste materiale au devenit mai accesibile şi mai disponibile.

Într-o epocă în care mobilierul era încă bogat ornamentat şi realizat manual, liniile clare şi componentele fabricate industrial ale LC4 au reprezentat o schimbare radicală. Deşi are aproape 100 de ani, LC4 încă are o alură modernă - o dovadă a calităţii sale funcţionale şi estetice.

Fiecare obiect inclus în cadrul expoziţiei va fi însoţit de informaţii relevante despre autor, producător şi contextul istoric al creaţiei sale, oferind vizitatorilor o experienţă completă. În paralel cu expoziţia se vor desfăşura tururi ghidate, petreceri tematice şi un workshop de design interior.

„În doar doi ani, Common House a devenit gazda a peste 200 de evenimente - de la târguri şi cine, la concerte, ateliere, cluburi de carte şi expoziţii. Mă bucur enorm să pot aduce în faţa publicului cel mai ambiţios proiect de până acum: transformarea temporară a casei într-un „acasă al designului iconic”. Este cel mai frumos mod de a celebra cea de-a doua aniversare a acestui spaţiu”, a declarat Romina Banu, fondatoarea Common House.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.