Pictoriţa Elena Bria, considerată revelaţie a artei basarabene, va expune, sub titlul „Pursuit of Beauty“, o serie de lucrări la galeria Arbor.art.room din Bucureşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Bria, în vârstă de 28 de ani, este influenţată, după cum spune, de artişti precum spaniolul Joaquin Sorolla şi suedezul Anders Zorn, dar mai ales de pictorul american John Singer Sargent.

A urmat studiile la Academia Imperială de Arte din Sankt-Petersburg şi şi-a uimit profesorii alegând să picteze, pentru tema de diplomă, Încoronarea de la Alba-Iulia a regelui Ferdinand şi a reginei Maria pe o pânză cu dimensiuni de 3x4 metri.

Stabilită la Chişinău, Elena Bria va ajunge săptămâna aceasta la Bucureşti pentru a expune la Arbor.art.room începând din 27 mai, potrivit unui comunicat remis News.ro.

Vernisajul expoziţiei de pictură „Pursuit of Beauty“ (curator Natalia Şmurgun) va avea loc joi, 27 mai 2021, începând cu ora 17.00.

Expoziţia va rămâne deschisă timp de o lună, până pe 27 iunie, putând fi vizitată în fiecare zi (cu excepţia celor de luni).

Vernisajul expoziţiei va fi însoţit de un performance susţinut de actori ai companiei unteatru, coordonaţi de regizorul Iosif Şaţ de la Teatrul dramatic rus de stat „A.P. Cehov“ din Chişinău, prin care va fi marcată împlinirea a 200 de ani de la naşterea scriitorului F.M. Dostoievski.

Deschiderea expoziţiei „Pursuit of Beauty“ se va face în conformitate cu toate normele sanitare în vigoare, iar programul de vizitare va permite un aflux constant de vizitatori. Accesul în spaţiul expoziţional se efectuează direct din stradă şi nu permite staţionarea niciunui grup, oricât de redus, de persoane.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.