Noile reglementări ale Comisiei Europene privind dreptul cetăţenilor europeni la conţinutul digital furnizat de serviciile de streaming au intrat în vigoare. Sub titulatura de Piaţă digitală unică, noua legislaţie spune că cetăţenii Uniunii Europene trebuie să poată beneficia de acelaşi conţinut pentru care s-au abonat acasă, în orice ţară de pe teritoriul UE.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Concret, un abonat Netflix, HBO Go, Apple Music ori Spotify va avea acces la acelaşi catalog de conţinut digital disponibil în ţară pe teritoriul oricărei alte ţări membre a Uniunii Europene. Aceasta înseamnă că un francez nu va fi limitat la librăria semnificativ mai mică a Netflix din România, când va călători în ţara noastră, ci va avea acces la aceleaşi titluri ca în Franţa şi pe teritoriul ţării noastre.

Din păcate, nu este valabilă şi viceversa. Un român care călătoreşte în Franţa va avea la dispoziţie aceeaşi librărie de conţinut de acasă, nu la cea mai voluminoasă din Franţa. În altă ordine de idei, avantajele le vor observa cetăţenii ţărilor mai dezvoltate, acolo unde este disponibil şi mai mult conţinut digital.

Pentru serviciile de streaming, noua legislaţie simplifică situaţia drepturilor de difuzare. Companiile de streaming pot furniza unui cetăţean francez conţinutul din Franţa când călătoreşte în altă ţară din Uniunea Europeană fără să fi plătit special în acest sen.

Noua legislaţie se aplica doar abonamentelor plătite, nu şi pentru serviciile de streaming gratuite.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.