Pianistul Horia Mihail va susţine, sâmbătă şi duminică, de la ora 11.00, două concerte în parcurile Bazilescu şi Kiseleff din Bucureşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Artistul va susţine cele două recitaluri sub genericul ”Romantic Vals” în foişoarele din cele două parcuri, în cadrul proiectului Street Art Muzical, o coproducţie Radio România, Primăria Sectorului 1 şi Radio România Bucureşti FM.

Artistul Horia Mihail este convins că muzica clasică poate fi pe gustul tuturor atunci când este cântată cu bucurie în spaţii convenţionale sau neconvenţionale şi poate oferi momente de relaxare, dar, mai ales, poate educa şi publicul care ajunge mai rar în sălile de concert.

Pianistul Horia Mihail a debutat în orasul natal Braşov, interpretând Concertul în Re major de Joseph Haydn la vârsta de 10 ani. De atunci a concertat de peste o mie de ori alături de majoritatea orchestrelor simfonice din România, inclusiv de Filarmonica ”George Enescu“ din Bucureşti şi de Orchestra Naţională Radio.

A participat la festivaluri precum Varna Summer International Music Festival, Bucharest Music Film Festival, Festivalul Internaţional "George Enescu", Festivalul Internaţional “Nopţi pianistice” de la Chişinău şi Festivalul Internaţional de la Ushuaia.

Proiectul “Duelul viorilor - Stradivarius versus Guarneri” l-a adus alături de violoniştii Liviu Prunaru şi Gabriel Croitoru în fiecare an începând cu 2011, iar proiectul “Cele trei dive” alături de solistele Ruxandra Donose, Teodora Gheorghiu şi Leontina Văduva la Iaşi, Cluj-Napoca şi Timişoara, în 2011. Turneul ”Pianul călător” a fost iniţiat tot în 2011 şi a ajuns în toate regiunile ţării.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.