Pianistul Horia Mihail şi violonistul Gabriel Croitoru se numără între artiştii care vor susţine luni, de la ora 19.00, la Ateneul Român, un concert pentru strângerea de fonduri necesare tratamentului antropologului şi profesorului Vintilă Mihăilescu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Vintilă Mihăilescu a fost diagnosticat în septembrie 2018 cu leucemie acută mieloblastica. A fost pornită o amplă campanie de strângere de fonduri care sa asigure resursele necesare pentru intervenţia de transplant de celule stem, singura şansă pentru supravieţuire.

Totodată, pentru a strânge fondurile necesare, va avea loc luni, 15 iulie, de la ora 19:00, la Ateneul Roman, concertul caritabil #AlaturideVintila.

Concertul va fi susţinut de dirijorul Tiberiu Soare, pianistul Horia Mihail, violonistul Gabriel Croitoru, soprana Oana Andra şi tenorul George Virban.

Biletele pot fi procurate pe iabilet.ro, la preţurile de 200, 500, 900 şi 2.500 de lei. Toate donaţiile vor fi direcţionate către MagiCAMP, care gestionează fondurile necesare tratamentului lui Vintilă Mihăilescu.

Vintilă Mihăilescu este profesor universitar doctor în cadrul Departamentului de Sociologie al Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative (SNSPA).

A fost visiting professor la numeroase universităţi şi centre de studii avansate din Canada, Franţa, Italia, Elveţia, Germania, Belgia, Austria şi Bulgaria. Din 2005 până în 2010 a fost directorul general al Muzeului Ţăranului Român.

În 1990, a iniţiat organizarea Societăţii de Antropologie Culturală din România (SACR), al cărei preşedinte a fost între 1994 şi 2000. Între anii 1998 şi 2018, a fost colaborator permanent la revista Dilema (Veche), unde a deţinut rubrica „Sociohai-hui". A mai publicat: ”Paysans de l’histoire" (în colab., 1992), "Fascinaţia diferenţei" (1999), "Socio hai-hui. O altă sociologie a tranziţiei" (2000), "Svakodnevica nije vise ono sti je bila" (Belgrad, 2002), "Sfârşitul jocului. România celor 20 de ani" (2010). De acelaşi autor, la Editura Polirom au apărut "Socio-hai-hui prin Arhipelagul România" (2006), "Antropologie. Cinci introduceri" (ed. I, 2007; ed. a II-a revăzută şi adăugită, 2009), "Etnografii urbane. Cotidianul văzut de aproape" (coord., 2009), "Scutecele naţiunii şi hainele împăratului. Note de antropologie publică" (ed. I-II, 2013), "Condiţia romă şi schimbarea discursului" (coord. împreună cu Petre Matei, 2014), "Apologia pârleazului" (2015), "De ce este România astfel? Avatarurile excepţionalismului românesc" (coord., 2017) şi "Hotel Ambos Mundos. Scurt eseu de antropologie borgesiană" (2017).

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.