Autorităţile din Mexic au interzis permanent pescuitul cu plase în nordul Golfului California, vineri, în urma campaniei World Wildlife Fund (WWF), spriinite de actorul Leonardo DiCaprio, pentru salvarea delfinilor Vaquita, specie endemică în această zonă, aflată pe cale de dispariţie, informează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Actorul american a anunţat succesul campaniei printr-un mesaj publicat pe Twitter, mulţumindu-i preşedintelui Mexicului, Enrique Peña Nieto, şi World Wildlife Fund.

”Mulţumesc tuturor celor care aţi făcut acest lucru să se întâmple, inclusiv EPN (Enrique Peña Nieto, n.r.) şi WWF”, a scris el. 

Enrique Peña Nieto a distribuit mesajul publicat de actorul Leonardo DiCaprio.

Populaţia acestor delfini a scăzut mult în ultimii ani din cauza pescuitului necontrolat care vizează creveţi şi totoaba – considerat o delicatesă în Asia.

Delfinii Vaquita marina (cel mai mic mamifer cetaceu, n.r.) erau ucişi de plasele de pescuit realizate în aşa fel încât peştii să rămână cu capetele prinse în ea.

În 2015, Mexicul a interzis pentru doi ani pescuitul cu plase în habitatul speciei, iar anul prelugise restricţia. 

În luna mai, Leonardo Di Caprio şi Enrique Peña Nieto au făcut un schimb de mesaje pe Twitter privind salvarea speciei de delfin care trăieşte în apele teritoriale ale ţării latinoamericane. Actorul a solicitat măsuri urgente, iar demnitarul mexican l-a asigurat de tot efortul. 

DiCaprio a făcut apel, pe Twitter, la cei 17,5 milioane de utilizatori care îi urmăresc contul să susţină online campania World Wildlife Fund, care cere oamenilor să solicite preşedintelui mexican ”să ia atitudine acum” pentru a salva delfinii.

La începutul lunii iunie, fundaţia lui Leonardo DiCaprio a estimat că mai există cel mult 30 de delfini Vaquita în sălbăticie.



 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.