„Petrecerea Denisei”, un manifest antidrog creat pentru elevii de liceu, va avea premiera la Teatrul pentru Copii şi Tineret „Gong” Sibiu prezintă luni, 11 septembrie, de la ora 18.00. Acest performance va fi reluat marţi, 12 septembrie şi miercuri, 13 septembrie, de la ora 18:00, urmând să fie programat la cerere pentru grupuri organizate din licee pe tot parcursul stagiunii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cum putem face o poveste despre substanţe psihotrope şi tineri să fie cât mai aproape de adevăr? Simplu, îi lăsăm pe adolescenţi să o scrie. Textul spectacolului „Petrecerea Denisei” a fost generat în cadrul atelierului de scriere creativă, coordonat de scriitoarea Ana Maria Sandu, în luna mai la Sibiu . La atelier au participat opt elevi: Andrei Toma, Medeea Boca, Denisa Bîrţan, Sara Marin, Dragoş Drăghici, Andreea Bîrţan, Casiana Lup, Alexandra Cotelea, Mihaela Logrea, care au fost provocaţi să construiască o situaţie dramatică şi au dat viaţă celor şase personaje din poveste. „Atelierul de scris şi de descoperit texte, Paradisuri artificiale, a plecat de la ideea că în spatele ştirilor despre consumul de droguri sunt oameni, cu poveştile lor. În literatură, la fel ca în viaţă, nimeni nu e doar bun sau rău. Personajele sunt făcute din lumini şi umbre. Am descoperit împreună cum au scris scriitorii lumii despre stupefiante ca să fim mai atenţi la ce se întâmplă în jur. Şi la lumea de acum şi tentaţiile ei. Am vorbit despre tentaţii şi frici, despre limite şi pericole. Despre noi înşine şi cum ne raportăm la ispitele din jur”, a declarat Ana Maria Sandu la finalul atelierului de la Sibiu.

Regizoarea Nicoleta Lefter a lucrat cu o echipă de tineri actori, plini de energie, care aduc pe scena Teatrului pentru Tineret din Sibiu o poveste cât se poate de actuală, alături de Oana Micu (consultant imagine scenică) şi Ştefan Baghiu (muzică). Spectacolul îşi propune să documenteze teribilismul şi pericolul la care se expun adolescenţii şi să vorbească despre cât de importantă e comunicarea şi încrederea dintre adulţi şi copii. Actorii Oana Brânzan, Andrada Oltean, Ania Petrean, Paul Bondane, Gabriel Muncuş şi Răzvan Omotă sunt Denisa, Casiana, Andreea-Raluca, Alex, Dragoş şi Andrei, şase tineri care într-un moment de slăbiciune pornit ca o distracţie, pierd controlul asupra vieţilor lor şi a celor din jur. 

„M-aş bucura să vedem cât mai mulţi părinţi alături de adolescenţi, într-un dialog despre teatru şi lumea din jurul nostru. Fără a judeca sau a. da un verdict, spectacolul nostru oferă o alternativă pentru o campanie de conştientizare a riscurilor în rândul celor mai tineri. Sunt bucuros că Nicoleta Lefter a ales să revină la Sibiu, facilitând o întâlnire creativă efervescentă ce va redefini parcursul teatrului nostru”, a spus Adrian Tibu, managerul Teatrului pentru Copii şi Tineret din Sibiu.

Accesul la aceste reprezentaţii se face gratuit, în limita locurilor disponibile, iar fiecare reprezentaţie este urmată de o discuţie cu publicul.

Spectacolul are o durată de aproximativ o oră şi nu este recomandat celor cu vârsta sub 14 ani.

Rezervarea locurilor se poate face direct la sediul Agenţiei de Bilete a Teatrului „Gong” din str. Al. Odobescu 4, sau prin e-mail la ticketing @ teatrulgong.ro şi va fi specificat numele şi numărul de locuri necesar. Rezervările expiră cu 15 minute înainte de începerea reprezentaţiei, iar confirmarea locurilor se face doar prin mesaj scris.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.