Paul Brummell a fost, joi, ghid într-un tur prin Bucureşti care a cuprins locuri dragi lui, dar şi cu legătură „interesantă” cu Marea Britanie - de la parcul Herăstrău, unde a mers des cu fiul său în vârstă de patru ani, la strada Maria Rosetti şi Camera de Comerţ Româno-Britanică.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La bordul unui double-decker, care s-a strecurat cu dificultate pe străzile înguste ale Capitalei, dar a atras toate privirile, Paul Brummell a trecut în revistă punctele turului - fosta reşedinţă a ambasadorului birtanic la Bucureşti, de pe bulevardul Kiseleff, British Council şi Şcoala Cambridge, ambasada britanică la Bucureşti de pe strada Jules Michelet, precum şi Athenee Palace Hilton, Ateneul Român şi Muzeul Naţional de Artă.

Cu importante date istorice, dar şi detalii din experienţa proprie, Brummel şi-a început ghidajul, care a durat puţin peste o oră: a povestit despre primul eveniment al lui în calitate de ambasador la Bucureşti. În 2014, împreună cu ambasadele Germaniei şi Franţei, Brummell a organizat la un eveniment prin care s-a dorit atragerea atenţiei asupra problemelor date de schimbările climatice, la care a cântat trupa Voltaj.

„Am fost întrebat despre preferinţele muzicale cât priveşte România şi apreciez foarte mult legătura dintre muzica populară şi cea modernă”, a spus el, adăugând că apreciază mult trupa Phoenix. El a adus în discuţie şi grupul Holograf.

Despre mâncarea pe care a încercat-o în cei patru ani petrecuţi în ţara noastră, el s-a declarat un fan al bulzului, mămăligii în general, şi a sarmalelor.

„Fiecare căsătorie trebuie să fie un parteneriat. Unul trebuie să ştie să gătească, iar celălalt, cum să mănânce. Eu sunt expert în al doilea aspect al acestui parteneriat”, a glumit Brummell.

Despre bucătarul de la reşedinţa sa, el a spus că este unul foarte priceput. „Când a venit Boris Johnson, ministrul Afacerilor Externe, aici, în România, şi am luat cina cu domnul Meleşcanu, am preparat o cină în stil românesc, cu sarmale şi mămăligă şi papanaşi. În alte ocazii, am avut mâncare internaţională”.

Şcoala Cambridge este un exemplu foarte răspândit, „în România sunt şcoli care urmăresc modelul britanic de curriculum”, iar rezultatele sunt foarte bune, a mai spus Brummell în turul său.

El a amintit şi că 2018 este un an „foarte important” pentru British Council - împlineşte 80 de ani de la înfiinţare. „România a fost între primele patru ţări în care a fost înfiinţat British Council imediat înaintea celui de-Al Doilea Război Mondial”.

Ajuns la sediul ambasadei Marii Britanii, el a glumit pe seama faptului că una dintre camere - secţia Politic - este bântuită. „Suntem bine protejaţi de autorităţile române, iar guvernul Marii Britanii a cumpărat această ambasadă (clădire, n.r.). Această clădire ne-a servit într-un mod foarte bun, timp de un secol, inclusiv în perioade foarte dificile”.

 

În perioada comunismului, a funcţionat acolo un mic magazin, cu produse britanice. 

„Se zice că există o fantomă, care apare pe secţia Politic din ambasadă, dar nu am văzut-o. Este o clădire foarte furmoasă, îmi place foarte mult”. 

Ambasadorul Marii Britanii va părăsi Bucureştiul la finalul săptămânii viitoare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.