Patru persoane suspectate de publicarea unui episod nelansat din serialul de televiziune ”Urzeala tronurilor/ Game of Thrones”, difuzat de HBO, au fost arestate, luni, în India, informează bbc.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Trei dintre cele patru persoane arestate sunt angajate în prezent la Prime Focus Technology, în timp ce cea de-a patra persoană este un fost angajat al acestei companii.

Prime Focus, o companie cu sediul în Mumbai, care stochează şi prelucrează serialul pentru platforma de streaming Hotstar, a depus o plângere la poliţie, în urma căreia au fost arestate cele patru persoane. Acestea vor fi reţinute până pe 21 august.

”Urzeala tronurilor/ Game of Thrones” este deja cel mai piratat show din istoria televiziunii.

Cel de-al patrulea episod din sezon al şaptelea a fost publicat pe 4 august, cu câteva zile înainte de a fi lansat oficial la nivel mondial.

Recent, un grup de hackeri a anunţat că a furat 1,5 TB de date din serverele HBO, între care se numără episoade din producţii precum ”Ballers” şi ”Room 104”, dar şi scenarii ale unor episoade din ”Game of Thrones”. Luni, aceştia au publicat o parte din episoadele nelansate din mai multe seriale.

Arestările care au avut loc luni au legătură cu episodul din ”Game of Thrones” care a fost furat, nu cu atacul grupului de hackeri asupra serverelor HBO.

”Urzeala Tronurilor” este un serial de televiziune produs de HBO sub forma unei fantezii medievale, pe baza romanelor scrise de George R. R. Martin în seria ”Cântec de gheaţă şi foc”. Serialul prezintă aventurile dramatice şi intrigile la care participă membrii familiilor Stark, Lannister, Baratheon şi Targaryen, care vor să cucerească Tronul de Fier din regatul Westeros.

Cel de-al şaselea sezon al serialului ”Urzeala tronurilor”, difuzat în primăvara anului 2016, a fost primul din această producţie a postului HBO care a depăşit evenimentele relatate în seria ”Cântec de gheaţă şi foc”.

Serialul a devenit un veritabil fenomen social, fiind extrem de apreciat de telespectatori pentru interpretările actorilor, complexitatea personajelor, evoluţia firului narativ şi decorurile spectaculoase. ”Urzeala tronurilor” a câştigat şi numeroase trofee importante, inclusiv premii Emmy..

Serialul se va încheia cu cel de-al optulea sezon, care va avea şase episoade, cu unul mai puţin decât cel de-al şaptelea sezon.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.