Capitala Franţei va sărbători trecerea în 2018 printr-un spectacol de sunet şi lumină proiectat pe Arcul de Triumf, înaintea tradiţionalului foc de artificii, potrivit unui comunicat al administraţiei locale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Evenimentul va consta într-un film de animaţie proiectat pe Arcul de Triumf, care va propune spectatorilor să descopere Parisul într-un mod ludic", a precizat municipalitatea. Partea "ludică" va fi sub forma unui ghid virtual special: o pisică, a precizat Le Parisien în ediţia sa de joi. 

Spectacolul de videomapping a fost realizat de Atelier Athem, care a mai proiectat astfel de animaţii pe catedrale şi alte monumente. 

Pisica, personajul din filmul animat, va fi ghid pentru spectatorii care vor urmări aventurile ei, promovând astfel calităţile şi atuurile Parisului. 

Proiecţia, precedată de un show programat la ora 23.00, pe 31 decembrie, va începe la ora 23.40. 

Focul de artificii va avea loc la miezul nopţii şi va dura doar trei minute, potrivit Le Parisien. 

Athem este un atelier de scenografie creat la Paris în 1985. Artiştii au realizat mai mult de 3.000 de proiecte.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.