Grupul Paramount Global a anunţat luni că a semnat un „acord definitiv” prin care firma americană de investiţii KKR va achiziţiona editura Simon & Schuster pentru 1,62 miliarde de dolari. Simon & Schuster, fondată în 1924, publică aproximativ 2.000 de cărţi pe an, printre care bestselleruri internaţionale precum cele semnate de romanicerul Stephen King sau de jurnalistul Bob Woodward, scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Paramount Global a ajuns la un acord în noiembrie 2020 pentru a-şi vinde participaţia la Penguin Random House pentru 2,18 miliarde de dolari, dar a renunţat la tranzacţie doi ani mai târziu, după ce fuziunea dintre giganţii editoriali a fost blocată de instanţele americane în baza legilor concurenţei. 

„Suntem încântaţi că am ajuns la un acord privind o tranzacţie care restituie o valoare excelentă acţionarilor Paramount, în timp ce poziţionează Simon & Schuster împreună cu KKR pentru următoarea sa fază de creştere”, a comentat şeful Paramount, Bob Kakish, citat într-un comunicat de presă.

Tranzacţia va fi plătită integral în numerar, a precizat Paramount, indicând că după finalizare - sub rezerva aprobărilor autorităţilor de reglementare - „Simon & Schuster va deveni o companie privată deţinută integral” cu aceeaşi echipă de conducere ca în prezent, potrivit comunicatului.

Jonathan Karp, şeful editurii, a precizat în acelaşi comunicat: „suntem nerăbdători, cu sprijinul KKR, să colaborăm la noi strategii care ne vor spori capacitatea de a oferi cititorilor o mare varietate de cărţi şi autorilor cea mai bună publicare posibilă pe care o merită”.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.