Paramount a câştigat drepturile de adaptare a unei biografii dedicate lui Leonardo da Vinci, scrise de Walter Isaacson, întrecând Universal la licitaţia organizată în acest weekend, după ce compania a oferit o sumă de şapte cifre. Pictorul va fi interpretat de Leonardo DiCaprio în această producţie, informează variety.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Leonardo DiCaprio va fi şi producător al filmului, prin compania sa, Appian Way Productions, alături de preşedintele de producţie Jennifer Davisson.

Compania ICM Partners a organizat licitaţia pentru cartea “Leonardo da Vinci”, de Walter Isaacson, înainte ca aceasta să fie publicată.

Universal a încercat, vineri, să întreacă Paramount la licitaţie, aceasta continuând până sâmbătă dimineaţă.

Volumul “Leonardo da Vinci” va fi lansat pe 17 octombrie.

Dorinţa lui DiCaprio de a îl interpreta pe Leonardo da Vinci nu este întâmplătoare. Mama actorului susţine că l-a numit Leonardo, pentru că în timpul sarcinii l-a simţit mişcând pentru prima dată în timp ce ea admira o lucrare semnată de da Vinci, la Galeria Uffizi din Florenţa, în 1974.

Autorul Walter Isaacson este cunoscut pentru biografii dedicate unor personalităţi precum Albert Einstein, Henry Kissinger, Steve Jobs şi Benjamin Franklin.

Cel mai recent, cartea sa, “Einstein: His Life and Universe”, din 2007, a fost adaptată de National Geographic într-un serial, ”Genius”, în care rolul lui Albert Einstein este interpretat de actorul Geoffrey Rush, premiat cu Oscar.

Leonardo da Vinci (15 aprilie 1452 - 2 mai 1519) a fost cel mai de seamă reprezentant al Renaşterii italiene din perioada de apogeu a acesteia. Spirit universal, Leonardo da Vinci a fost pictor, sculptor, arhitect, muzician, inginer, inventator, anatomist, geolog, cartograf, botanist şi scriitor. Geniul creator şi spiritul lui inventiv şi-au pus amprenta asupra epocii, Leonardo da Vinci fiind considerat arhetipul omului renascentist, cu un spirit animat de o curiozitate nemaiîntâlnită până atunci şi înzestrat cu o imaginaţie fără precedent.

Este considerat unul dintre marii inovatori ai picturii - fiind autorul celebrului portret ”Mona Lisa” şi al frescei ”Cina cea de taină” -, un desenator desăvârşit - ”Omul vitruvian” fiind un model în privinţa studiului proporţiilor - dar şi un inventator de renume, concepând maşini de zburat, un tanc, o maşină de socotit şi o maşină automată de bobinat. A făcut, de asemenea, mari descoperiri în domeniul anatomiei, ingineriei civile, opticii şi hidrodinamicii, care, deşi nu au fost publicate, au fost aplicate ulterior, influenţând în mod categoric progresul ştiinţific.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.