Pantofii personajului Dorothy, interpretat de actriţa Judy Garland în filmul ”Vrăjitorul din Oz/ The Wizard of Oz”, vor fi restauraţi, după ce campania de strângere de fonduri, lansată în acest scop de National Museum of Natural History din Washington, administrat de Institutul Smithsonian din Statele Unite ale Americii, s-a încheiat cu succes, cumulând suma de 300.000 de dolari, informează bbc.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Oficialii muzeului au spus că şi-au atins scopul duminică seară, datorită contribuţiei a peste 5.300 de persoane, din 41 de ţări.

Campania a început pe 17 octombrie, pe platforma de finanţare participativă Kickstarter, şi a avut la dispoziţie 30 de zile pentru a strânge suma de 300.000 de dolari.

Suma de 300.000 de dolari va fi folosită pentru lucrări de conservare imediată şi o nouă vitrină creată astfel încât să protejeze pantofii şi să încetinească procesul de deteriorare a acestora. 

Melinda Machado, un purtător de cuvânt al muzeului, a spus că va fi destul de complicată conservarea pantofilor, care au fost confecţionaţi din mai multe materiale – paiete, mărgele de sticlă şi postav roşu pe tălpi.

”Va trebui să ne documentăm mult pentru a pune la cale un plan de «tratament» compatibil cu toate acele material diferite”, a spus Machado.

Muzeul plănuieşte să includă pantofii într-o nouă expoziţie despre cultura populară americană, al cărei vernisaj este programat în anul 2018.

Pantofii, creaţi în urmă cu aproape 80 de ani de MGM Studios, au fost expuşi la National Museum of Natural History timp de peste trei decenii.

Pantofii au fost primiţi de muzeul în anul 1979, de la un donator anonim. Au fost realizate mai multe perechi identice, din care cinci ar exista şi în prezent.

Muzeul va anunţa curând o altă campanie de strângere de fonduri care are legătură cu unul dintre personajele din filmul ”Vrăjitorul din Oz/ The Wizard of Oz”.

Filmul ”Vrăjitorul din Oz/ The Wizard of Oz” (1939), regizat de Victor Fleming, cu Judy Garland în rol principal, a câştigat două premii Oscar, pentru cel mai bun cântec, "Over the Rainbow", dar şi pentru cea mai bună coloană sonoră.

Filmul este bazat pe povestea ”The Wonderful Wizard of Oz”, scrisă de L. Frank Baum, şi o prezintă pe eleva Dorothy Gale, care ajunge, alături de câinele ei, Toto, pe tărâmul magic din Oz. Ea are parte de numeroase aventuri alături de noi prieteni - Leul, Sperietoarea de ciori şi Omul de Tinichea, în timp ce încearcă să ajungă la vrăjitorul din Oz, singurul care o poate trimite acasă, în Kansas. În această perioadă, pesonajele încearcă să se ferească de Vrajitoarea cea rea din Vest, care vrea să îşi însuşească pantofii de rubin primiţi de Dorothy de la Zâna cea Bună din nord, Glinda.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.