Organismele din cinematografie şi grupurile media ucrainene au lansat apeluri pentru boicotarea presei ruse şi ruperea legăturilor de afaceri cu entităţi ruseşti, scrie Variety.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Industria de film şi a televiziune din Rusia a crescut constant în ultimii ani, cu evenimente precum Key Buyers Event - o prezentare anuală de conţinut organizată de organismul rus de promovare a filmelor Roskino - care a atras anul trecut 200 de clienţi internaţionali. Acum, multe dintre aceste relaţii vor fi puse la încercare la nivel global, deoarece organizaţiile media din Ucraina vor cere boicotarea tuturor legăturilor de afaceri cu Rusia.

Organizatorii evenimentului Săptămâna Media de la Kiev, o piaţă internaţională de film şi televiziune veche de 10 ani care deserveşte Europa de Est, au cerut interzicerea propagandei ruse.

Într-o scrisoare publicată, sâmbătă, de mass-media internaţionale, inclusiv Variety, grupul le-a cerut susţinătorilor Ucrainei să interzică canale ruseşti pe teritoriul lor. 

"Regimul lui Putin a escaladat războiul actual cu toate armele disponibile, ceea ce înseamnă că sfera media trebuie să fie un câmp de luptă la nivel mondial", se arată în scrisoare. „Prin urmare, facem apel la comunitatea media internaţională să reziste propagandei otrăvitoare ruseşti şi închidă televiziunile ruse din ţările voastre". 

Organizatorii Săptămânii Media de la Kiev vin în sprijinul Ministerului Culturii şi Politicii Informaţionale din Ucraina, care a dezvăluit, sâmbătă, planuri pentru o strategie media unificată în toată Ucraina.

În încercarea de a asigura "informaţii clare şi adevărate referitoare la războiul Rusiei împotriva Ucrainei", companii media, inclusiv media 1+1, StarLightMedia, Media Group Ukraine şi Inter Media Group au început să difuzeze un singur buletin de ştiri numit „United News". "Suntem pregătiţi să oferim difuzorilor de televiziune semnalul nostru şi, prin urmare, vă rugăm să ajutaţi la răspândirea acestor informaţii".

Grupul le-a cerut partenerilor săi "să închidă toate canalele de ştiri ruseşti, astfel încât propaganda Rusiei să nu depăşească graniţele ei". Susţinătorii sunt rugaţi să blocheze sau să oprească difuzarea acestor canale prin sateliţii europeni. 

De asemenea, Ministerul Culturii şi Politicii Informaţionale a cerut YouTube să blocheze canalele TV ruseşti de pe platformă. Acestea sunt: First Channel, Star, TNT, Russia Today şi Ren TV. 

"Toate sunt instrumente de propagandă rusă, prin care se difuzează informaţii false şi dezinformarea din partea Kremlinului”, se arată într-un comunicat pe pagina de Facebook oficială a ministerului. "Consumul de informaţii de la ei este periculos pentru întreaga lume". 

Şi Academia de Film din Ucraina a lansat un apel pentru interzicerea filmelor ruseşti.

Grupul, care a lansat o petiţie pe Change.org, cere Consiliului European să excludă Rusia din fondul de cinema Eurimages şi să rezilieze toate acordurile de coproducţie. De asemenea, solicită festivalurilor să interzică filmele realizate sau coproduse în Rusia. Se solicită de asemenea Federaţiei Internaţionale a Asociaţiilor Producătorilor de Film interzicerea acreditării pentru Festivalul Internaţional de Film de la Moscova.

Între timp, distribuitorilor li se cere să-şi analizeze contractele cu Federaţia Rusă. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.