Cele mai impresionante şi relevante opere realizate de Philip de László, unul dintre cei mai importanţi portretişti ai primei jumătăţi a secolului al XX-lea, vor putea fi admirate din 23 martie la Gainsborough’s House Museum din Anglia. Publicul va vedea picturi, dar şi obiecte de patrimoniu, aparţinând Colecţiei Regale britanice şi unor importante colecţii publice şi private din Marea Britanie şi din străinătate, între care se numără cele ale Universităţii Cambridge, Muzeului Naţional de Istorie a României şi Muzeului Naţional Peleş.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Expoziţia „Philip de László: Master of Elegance” curatoriată de De Laszlo Archive Trust, va fi deschisă publicului până în 23 iunie, la Gainsborough’s House Museum, Sudbury, Suffolk, Anglia.

"În anul 2024 se împlinesc 100 de ani de când Philip de László a realizat celebrul portret al Reginei Maria, astfel că organizatorii au dorit să marcheze atât acest moment, cât şi rădăcinile britanice ale suveranei României. De aceea, în expoziţie vor fi prezentate portretul pictat în anul 1924, în timpul vizitei Familiei Regale la Londra, aflat în colecţia Muzeului Naţional Peleş, precum şi o superbă brăţară din aur ce a parţinut reginei Maria, aflată în colecţia Muzeului Naţional de Istorie a României. Această brăţară (cu portrete miniaturale ale principesei Maria şi ale fraţilor săi) a fost un cadou primit de la părinţi, Marie şi Alfred de Edinburgh (cel de-al doilea fiu al reginei Victoria), în decembrie 1878", transmite MNIR.

Participarea Muzeului Naţional de Istorie a României la realizarea acestei expoziţii se înscrie pe linia remarcabilei colaborări avută cu De Laszlo Archive Trust, ale cărei rezultate vor putea fi văzute în curând, în cadrul unei expoziţii organizate la Muzeul Naţional de Istorie a României.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.