Designerul Stéphane Rolland s-a inspirat din sculpturile artiştilor Constantin Brâncuşi, Michelangelo Buonarroti şi Auguste Rodin pentru creaţiile sale haute couture din colecţia primăvară-vară 2017.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Rolland crede că trupul este într-adevăr un mesager al expresiilor reale. ”Brâncuşi, cu sculpturile lui ovoide, mi-a inspirat scopul până la precizie anatomică, naşterea lumii asimetrice”, a spus Rolland. 

El face un transfer între spiritul asimetric şi liniile pure şi structurile voluminoase, scrie thefashioninsider.com. 

”Colecţia designerului este un elogiu adus siluetelor feminine care te lasă fără cuvinte. Artistul a lucrat cu mătase şi lână de mătase, dar şi cu combinaţii crep. Şifon şi organza au fost materiale folosite pentru a crea o profunzime a înfloriturilor sculpturale de care este nevoie la o rochie care merită atenţia lui Rolland. Graţie combinaţiei armonioase, vedem un mariaj între structură, linii, tăieturi asimetrice, moliciune şi alură”, scriu criticii de la thefashioninsider.com. 

După studii la Ecoles de la Chambre Syndicale de la Couture Parisienne, Casa Balenciaga l-a remarcat şi l-a numit pe Stéphane Rolland, la doar 21 de ani, director artistic al departamentului prêt-à-porter Bărbaţi. La 24 de ani a coordonat un brand de modă sub licenţa Balmain, experienţă care l-a ajutat să creeze haine de înalt nivel pentru mai mult de 170 de companii prestigioase mondiale. 

Însă haute couture a fost visul lui absolut, care-i va deschide uşi, şi la 30 de ani va ajunge la Jean-Louis Scherrer, devenind Cel mai tânăr Creator Francez de pe bulevardul Montaigne. Va rămâne aici 10 ani. 

În paralel, Rolland a creat haine pentru spectacole de teatru. A fost nominalizat de două ori, în 2006 şi 2007 pentru ”Amadeus”, la Cérémonie des Molières. Pasionat de cinema, a încheiat un parteneriat pe cinci ani cu Festivalul de Film de la Cannes, fiind creatorul oficial al evenimentului. 

Pe 2 iulie 2007, Stéphane Rolland şi-a prezentat în saloanele hotelului George V de la Paris prima colecţie de haute couture care i-a purtat numele. 

Vedete internaţionale precum Beyoncé, Lady Gaga, Rihanna, Rita Ora, Kim Kardashian , dar şi capete încoronate cum ar fi Regina Rania a Iordaniei, au purtat creaţiile lui. 

În mai 2013, la Etihad Towers din Abu Dhabi, designerul Stéphane Rolland a deschis primul său magazin de haine prêt-à-porter de lux, însoţite de o linie de genţi, pantofi şi parfum care va fi lansat în această iarnă.  

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.